Türk sinemasının klasiklerinden biri olan "Çiçek Abbas", izleyicileri eğlenceli ve duygusal bir yolculuğa çıkaran unutulmaz bir yapım. Sinemaseverler, filmin çekim yerlerini, konusunu ve oyuncu kadrosunu merak ediyor. İşte "Çiçek Abbas" filmi hakkında merak edilen tüm detaylar...

Çiçek Abbas Oyuncuları

"Çiçek Abbas" filmi, Sinan Çetin'in yönetmenliğinde çekilmiş ve 1982 yılında vizyona girmiştir. Filmin başrollerini İlyas Salman, Şener Şen ve Pembe Mutlu paylaşmaktadır. Bu güçlü kadro, filmi Türk sinemasının unutulmaz yapımları arasına sokmuştur.

Kader Filmi Konusu, Oyuncuları Kimler Çekim Mekanları, nerede çekildi, film nasıl bitiyor? Kader Filmi Konusu, Oyuncuları Kimler Çekim Mekanları, nerede çekildi, film nasıl bitiyor?
  • İlyas Salman - Çiçek Abbas
  • Şener Şen - Şakir
  • Pembe Mutlu - Nazlı

Çiçek Abbas Konusu

Film, minibüs şoförü Şakir ve onun muavini Çiçek Abbas'ın etrafında gelişen olayları anlatmaktadır. Şakir, çapkın ve bencil bir karakterdir, Abbas ise saf ve iyi niyetlidir. Abbas'ın en büyük hayali, minibüs işletmecisi olup âşık olduğu Nazlı ile evlenmektir. Ancak Şakir'in kıskançlık ve entrikaları işleri karmaşık hale getirir. Abbas, hurda bir minibüs alarak borçlarını ödemeye çalışırken, Şakir'in engelleriyle karşılaşır. Tüm zorluklara rağmen Abbas, azmi sayesinde engelleri aşar ve sevdiği kadını elde etmeye kararlıdır.

Cicek Abbas Filmi 1

Çiçek Abbas Nerede Çekildi?

Film, İstanbul'un Alibeyköy semtinde zorlu hava koşulları altında çekilmiştir. Yönetmen Sinan Çetin, Şener Şen'in karakteri Şakir için başlangıçta düşünülmediğini, ancak Şen'in isteği üzerine rolü kabul ettiğini belirtmiştir. Senaryo, gerçek hayattan ilham alınarak yazılmış ve toplumsal değişim çağrışımları yapmaktadır.

Çiçek Abbas Ödülleri

1982 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, film Yavuz Turgul'un senaryosuyla En İyi Senaryo ödülünü kazanmıştır. Bu ödül, filmin başarısını taçlandıran önemli bir kilometre taşıdır.

Editör: Zeliha YAKUT