Türk sinemasının komedi türündeki sevilen yapımlarından biri olan "Çalgı Çengi" filmi, izleyiciler tarafından büyük ilgi görüyor. Absürd ve mizahi unsurlarla dolu olan film, Anadolu'nun sıradan insanlarının yaşadığı komik olayları konu ediniyor. İşte "Çalgı Çengi" filmi hakkında merak edilen tüm detaylar...

Çalgı Çengi Nerede Çekildi?

"Çalgı Çengi" filmi, İstanbul'un Küçükyalı semtinde çekilmiştir. Film, iki arkadaşın düğün müzisyenliği yaptıkları sırada başlarına gelen komik olayları anlatırken, çekim mekanlarıyla da izleyicilere tanıdık ve sıcak bir atmosfer sunmaktadır.

Çalgı Çengi Konusu

Filmin konusu, Ankaralı müzisyen teyzeoğulları Salih (Murat Cemcir) ve Gürkan'ın (Ahmet Kural) hayatlarını merkezine alır. İkilinin geçimini sağlamak için kabul ettikleri sıradan organizasyon işlerinden birinde, bir düğünün kömürlüğünde beklerken beklenmedik bir olaya şahit olmalarıyla başlar. Düğün sahibinin yanlış yerdeki düğün kömürlüğünden dolayı tepki göstermesi ve bir banka güvenlik görevlisinin rehin alınmasıyla işler çığırından çıkar. Salih ve Gürkan, bu duruma tanıklık ederken kendilerini bir anda mafya işlerinin içinde bulurlar.

Kalpazan Dizisi Nerede Çekiliyor, Oyuncuları Kimler, hangi kanalda yayınlanacak? Kalpazan Dizisi Nerede Çekiliyor, Oyuncuları Kimler, hangi kanalda yayınlanacak?

Çalgı Çengi Oyuncuları

  • Murat Cemcir (Salih): Filmde Salih karakterini canlandıran Murat Cemcir, komedi performansıyla büyük beğeni topluyor.
  • Ahmet Kural (Gürkan): Gürkan karakterine hayat veren Ahmet Kural, başarılı oyunculuğuyla izleyicileri kahkahalara boğuyor.
  • Erdal Tosun: Deneyimli oyuncu Erdal Tosun da filmde önemli bir rol üstlenmiştir.

"Çalgı Çengi" filmi, Murat Cemcir ve Ahmet Kural'ın uyumlu performansları ve Erdal Tosun gibi usta oyuncuların katkılarıyla Türk sinemasında unutulmaz bir komedi yapımı olarak yerini almıştır.

Editör: Zeliha YAKUT