Neslihan Arslan, Türk televizyon ve tiyatro dünyasında dikkat çeken bir isim. İşte merak edilen Neslihan Arslan'ın hayatı, kariyeri ve başarıları...

Erken Yaşam ve Eğitim

Neslihan Arslan, 13 Temmuz 1986 tarihinde İstanbul'da doğdu. Eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde tamamladı. Bu eğitim, onun oyunculuk kariyerine sağlam bir temel oluşturdu.

Kariyerinin Başlangıcı ve Televizyon Dizileri

Neslihan Arslan, oyunculuk kariyerine 2016 yılında "Familya" dizisi ile adım attı ve burada Efkar karakterini canlandırdı. Dizide Uğur Yücel, Güven Kıraç, Erkan Kolçak Köstendil, Aybüke Pusat ve Cansu Tosun gibi önemli isimlerle birlikte çalıştı. Bir yıl sonra, 2017'de "İstanbullu Gelin" dizisinde Dilara karakterini oynadı ve bu dizide Özcan Deniz, Aslı Enver, Fırat Tanış ve Neslihan Yeldan gibi ünlü isimlerle rol aldı. 2018 yılında ise BluTv'de yayınlanan "Bartu Ben" dizisinde konuk oyuncu olarak göründü. 2020'de "Hizmetçiler" dizisinde Neslihan karakteriyle yeniden izleyici karşısına çıktı.

Rüzgara Bırak Filmi Konusu Ne Oyuncuları Kim Nerede Çekiliyor Ne Zaman Vizyona Girecek? Rüzgara Bırak Filmi Konusu Ne Oyuncuları Kim Nerede Çekiliyor Ne Zaman Vizyona Girecek?

Sahne Kariyeri ve Tiyatro Oyunları

Neslihan Arslan, 2010 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda "Temiz Ev" oyunuyla sahne almaya başladı. Bu başlangıcın ardından Dip Sahne, Tiyatro Adam ve İkinci Kat gibi sahnelerde "Zenciler", "Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı", "LET", "Küçük" ve "Aynur Hanım'ın Bebeği" gibi birçok oyunun kadrosunda yer aldı. Şu anda "Fanatik" adlı oyunda Salih Bademci ve Nurhan Özenen ile birlikte sahne almaya devam etmektedir.

Ödüller ve Tanınma

Neslihan Arslan, 2010 yılında Kerem Yılmazer Ödülleri'nde Genç Yetenek Teşvik Ödülü'ne layık görüldü. 2011 yılında ise Sadri Alışık Müzikal ya da Komedi Efes Özel Ödülü'nü kazandı ve aynı yıl Afife Jale Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu dalında aday gösterildi.

Seslendirme ve Dublaj Kariyeri

Neslihan Arslan aynı zamanda seslendirme ve dublaj sanatçısı olarak da faaliyet göstermektedir. Bu alanda da başarılı bir kariyere sahip olan Arslan, seslendirme çalışmalarıyla da tanınmaktadır.

Editör: Zeliha YAKUT