Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'ne yeni atanan Prof. Dr. Necdet Ünüvar, akademik ve siyasi kariyeriyle dikkat çeken bir isim olarak öne çıkıyor. Peki, Prof. Dr. Necdet Ünüvar kimdir? İşte, Ünüvar’ın hayatı ve kariyeri hakkında detaylar:

Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın Eğitim Geçmişi Nedir?

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, 6 Haziran 1960 tarihinde Adana'nın Ceyhan ilçesinde doğmuştur. İlköğrenimini Adana’da tamamladıktan sonra ortaokul ve lise eğitimini Mersin’de yapmıştır. Üniversite eğitimi için Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tercih eden Ünüvar, 1984 yılında tıp doktoru unvanını elde etmiştir.

Akademik Kariyerinde Hangi Görevlerde Bulundu?

1985-1986 yılları arasında Mardin SSK Dispanseri’nde zorunlu hizmetini tamamlayan Ünüvar, ardından 1986-1991 yılları arasında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2. İç Hastalıkları Kliniği’nde Başasistan olarak görev yapmıştır. 1993 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Yardımcı Doçent unvanını kazanmış ve 1994-1996 yılları arasında Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları alanında uzmanlık eğitimi almıştır. 1996 yılında aynı üniversitede Doçent, 2001 yılında ise Profesör unvanını elde etmiştir.

Siyasi Kariyeri Nasıl Şekillendi?

Prof. Dr. Ünüvar, 2002 yılında Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olarak atanmıştır. Aynı zamanda, 23., 24., 25. ve 26. dönemlerde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapmıştır. 2013 yılından itibaren TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenmiş, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini de yürütmüştür.

Şırnak Valiliğine atanan Birol Ekici kimdir? Birol Ekici aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Şırnak Valiliğine atanan Birol Ekici kimdir? Birol Ekici aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

Kişisel Hayatı Nasıldır?

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, evli ve üç çocuk babasıdır. Eşi Sare Ünüvar ile birlikte bir aile kurmuş olan Ünüvar, hem akademik hem de siyasi kariyerinde ülkemize önemli katkılarda bulunmuş bir isim olarak tanınmaktadır.

Editör: Havva Andırır