Cumhurbaşkanlığı tarafından 1 Temmuz 2024 tarihinde yayımlanan kararname ile Ankara Bala ilçesine atanan yeni Kaymakam Ali Yıldırım, göreve başlamasıyla ilçede yeni bir dönemin kapılarını araladı. Bu atama, bölge halkı ve kamuoyunda merakla karşılandı. İşte, Ali Yıldırım'ın hayatı ve kariyeri hakkında detaylar...

Mesud Pezeşkiyan KİMDİR, aslen nereli, kaç yaşında mesleği ne, TÜRK mü? Mesud Pezeşkiyan KİMDİR, aslen nereli, kaç yaşında mesleği ne, TÜRK mü?

Ankara Bala Kaymakamı Ali Yıldırım Kimdir?

Ali Yıldırım, 1984 yılında Hatay'ın Dörtyol ilçesinde doğdu. İlköğrenimini ve ortaöğrenimini de bu ilçede tamamladıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi'nde çift ana dal programıyla İktisadi ve İdari Bilimler ile İnşaat Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu.

Mesleki Kariyer Yolu

Özel sektörde çalışma hayatına başlayan Yıldırım, 2015 yılında BOTAŞ'ta görev aldı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 2018 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine adım attı. Kaymakam adaylığı sürecinde Osmaniye ve Hatay'da çeşitli stajları tamamladıktan sonra Tekirdağ ve Osmaniye'de kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. Muğla'da Mülkiye Teftiş Stajı'nı takiben İngiltere'de dil eğitimi aldı.

Görevleri ve Başarıları

Kaymakamlık kariyerinde Manisa ili Selendi ilçesinde görev yapan Yıldırım, buradaki hizmetleriyle tanındı. Ardından Ağrı'nın Hamur ilçesine atanarak görevine başladı ve ilçe yönetiminde önemli adımlar attı. 1 Temmuz 2024 tarihinde yapılan son kararnameyle Ankara Bala Kaymakamlığına atanmasıyla yeni bir sorumluluk ve vizyonla göreve başlayan Yıldırım, ilçedeki gelişmeleri yönlendirecek.

Editör: Havva Andırır