Türkiye'nin geleneksel spor etkinliklerinden biri olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri, bu yıl önemli bir değişiklikle gerçekleştirilecek. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından lig usulü puanlamayla düzenlenen organizasyon, 4 Temmuz'da başlayacak. Normalde cuma günü başlaması beklenen güreşler, ön eleme müsabakaları nedeniyle bu yıl perşembe gününden itibaren start alacak.

Hollanda - Türkiye milli maçı ne zaman, nerde, saat kaçta ve hangi kanalda? (2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final) TRT 1 izleme ekranı Hollanda - Türkiye milli maçı ne zaman, nerde, saat kaçta ve hangi kanalda? (2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final) TRT 1 izleme ekranı

Yeni Format: Lig Usulü Puanlama

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde uygulanan yeni lig usulü, sporcuların topladıkları puanlarla birbirleriyle yarışmasını sağlıyor. İlk 32'ye giren başpehlivanlar, direkt olarak Kırkpınar'a katılma hakkı elde ettiler. Geriye kalan son 8 başpehlivan ise ön eleme müsabakaları sonucunda belirlenecek. Bu yeni sistemle birlikte güreşçiler, performanslarına göre lig sıralamasında yer alacakları torbalarda mücadele edecekler.

Kura Çekimi ve Eşleşmeler

Federasyon talimatnamesine göre, güreşçilerin eşleşmeleri kura çekimi ile belirlenecek. İlk turda dördüncü torbayı oluşturan pehlivanlar ile ön elemeden gelen güreşçiler karşılaşacaklar. İkinci turda ise galip gelenler arasında yeni kura çekimleri yapılacak ve torbalar arası eşleşmeler belirlenecek.

Bilet Fiyatları ve İzleme Seçenekleri

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bilet fiyatları 400 ile 750 lira arasında değişiyor. Eleme ve ilk gün güreşlerini ücretsiz izlemek mümkün olacakken, ikinci gün için bilet fiyatları birinci kademe için 500 lira, ikinci kademe için ise 400 lira olarak belirlendi. Final günü olan 7 Temmuz Pazar günü için ise birinci kademe biletlere 750 lira, ikinci kademe biletlere ise 500 lira ödenecek.

Editör: Havva Andırır