2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri tamamlandıktan sonra, adaylar sonuçların açıklanmasını bekliyor. Tercih işlemlerinin ardından gözler ÖSYM'ye çevrildi. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS ATAMA PUANLARI ÖNLİSANS SON DAKİKA: 2024 KPSS Ön lisans 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puanla nereye girilir? KPSS ATAMA PUANLARI ÖNLİSANS SON DAKİKA: 2024 KPSS Ön lisans 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puanla nereye girilir?

YKS Tercih Sonuçları Açıklandı Mı?

YKS tercih sonuçları henüz açıklanmadı. ÖSYM, sonuçların açıklanacağı tarihi duyurduğunda detaylar bu haber kapsamında paylaşılacaktır. Adaylar, sonuçların açıklanacağı tarih için resmi duyuruları takip etmelidir.

Üniversite Kayıt Tarihleri Ne Zaman?

YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos 2024 tarihlerinde yapabileceklerdir. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2024 tarihlerinde alınacaktır. Adayların, belirtilen tarihlerde kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Ek Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

Kayıt işlemlerinin ardından boş kalan kontenjanlar için ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır. Ek yerleştirme, 2024-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda kontenjan açığı olan programlara yapılacaktır. Ek yerleştirme tercih ücreti 80 TL olarak belirlenmiştir. Adayların, ek yerleştirme için tercih yapabilmesi için bu ücreti yatırmaları gerekmektedir. Şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ve gazi çocuklarından ise ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

Bu bilgiler, üniversite adaylarının tercih sonuçlarını ve kayıt süreçlerini daha iyi yönetmelerine yardımcı olacaktır.

Editör: Zeliha YAKUT