2024 KPSS Takvimi Açıklandı: İşte Başvuru ve Sınav Tarihleri

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) takvimi, ÖSYM tarafından yayımlandı. Lisans, ÖABT, ön lisans ve ortaöğretim düzeylerinde yapılacak KPSS sınavlarının başvuru ve sınav tarihleri belli oldu. Adaylar, 2024 KPSS takvimi ve sınav tarihlerini merak ediyor. İşte detaylar...

KPSS Ortaöğretim Başvuru ve Sınav Tarihleri

KPSS ortaöğretim için başvurular 18-30 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Geç başvurular ise 6-7 Ağustos tarihlerinde yapılabilecek. Ortaöğretim KPSS sınavı 15 Eylül'de gerçekleştirilecek ve sonuçlar 4 Ekim'de açıklanacak.

KPSS Lisans Başvuru ve Sınav Tarihleri

  • Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri: 14 Temmuz, saat 10:15
  • Alan Bilgisi Sınavları: 20-21 Temmuz, saat 10:15
  • ÖABT Sınavı: 4 Ağustos

Lisans oturumlarının tamamının sonuçları 23 Ağustos'ta duyurulacak.

KYK Burs Başvuruları 2024: Başvuru Süreci Ne Zaman Başlayacak, Nasıl Yapılır ve Burs İçin Gerekli Şartlar Nelerdir? Güncel Bilgiler ve Tarihler KYK Burs Başvuruları 2024: Başvuru Süreci Ne Zaman Başlayacak, Nasıl Yapılır ve Burs İçin Gerekli Şartlar Nelerdir? Güncel Bilgiler ve Tarihler

KPSS Ön Lisans Başvuru ve Sınav Tarihleri

Ön lisans başvuruları 13 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Geç başvurular ise 9-10 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Ön lisans sınavı Eylül ayında saat 10:15'te gerçekleştirilecek ve sonuçlar 20 Eylül'de erişime açılacak.

KPSS DHBT Başvuru ve Sınav Tarihleri

DHBT başvuruları 9-15 Ağustos tarihlerinde, geç başvurular ise 22 Ağustos'ta alınacak. Sınav 22 Eylül'de yapılacak ve sonuçlar 16 Ekim'de açıklanacak.

KPSS Sınav Takvimi 2024

  • KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri): 14 Temmuz, saat 10:15
  • KPSS Alan Bilgisi: 20-21 Temmuz, saat 10:15
  • KPSS ÖABT: 4 Ağustos
  • KPSS Ön Lisans: Eylül ayı, saat 10:15
  • KPSS Ortaöğretim: 15 Eylül
  • KPSS DHBT: 22 Eylül

Başvuru Süreci ve Detaylar

Başvurularınızı ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Başvuruların zamanında yapılması ve gerekli belgelerin eksiksiz olarak teslim edilmesi büyük önem taşımaktadır. Sınav tarihlerinde herhangi bir değişiklik olması durumunda, ÖSYM'nin resmi duyurularını takip etmeniz gerekmektedir.

Editör: Zeliha YAKUT