2024-2025 eğitim yılı için KYK burs başvuruları henüz başlamamıştır. Başvuru tarihleri hakkında detaylar, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından resmi olarak açıklandığında, bu bilgilere ulaşmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ve Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun duyurularını takip etmek gerekmektedir. Bu süreçle ilgili gelişmeler ve başvuru tarihleri, e-Devlet ve ilgili resmi kanallardan öğrencilere duyurulacaktır.

KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK burs başvuruları, genellikle e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Öğrencilerin başvurularını gerçekleştirebilmeleri için e-Devlet şifresine sahip olmaları gerekmektedir. E-Devlet şifresi olmayan öğrenciler, PTT şubelerine başvurarak şifrelerini alabilirler veya internet bankacılığı, e-imza, mobil imza ya da T.C. kimlik kartı gibi diğer e-Devlet giriş yöntemlerini kullanabilirler. Başvuru sürecinde, öğrencilerden ekonomik, sosyal ve eğitim durumlarına ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Değerlendirme sonucunda, bütçe durumuna göre uygun bulunan öğrencilere burs, diğerlerine ise kredi verilmektedir.

MEB 2025 Yılında Öğrencileri Bekleyen 15 Tatil (Yarıyıl Tatili) Tarihleri: Tatil Ne Zaman Başlayacak ve Sona Erecek? MEB 2025 Yılında Öğrencileri Bekleyen 15 Tatil (Yarıyıl Tatili) Tarihleri: Tatil Ne Zaman Başlayacak ve Sona Erecek?

Öncelikli Burs Verilecek Öğrenciler Kimlerdir?

KYK burs başvurularında öncelikli burs alacak öğrenciler belirli kriterlere göre seçilmektedir. Bu kapsamda, şehit bekar çocukları, bekar kardeşleri, gazilerin kendileri veya bekar çocukları, sağlık raporuyla yüzde kırk ve üzerinde engeli olanlar, anne ve babasının her ikisi de vefat eden bekar kişiler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak lise eğitimini tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinde öğrenim görenler, milli sporcular ve ÖSYM sınavlarında ilk yüze giren öğrenciler öncelikli olarak burs alabilirler.

Kyk-2

Kredinin Bursa Dönüştürülmesi İçin Ne Yapılmalıdır?

KYK kredilerinin burs haline dönüştürülmesi, genellikle kredi almakta iken durumunda değişiklik yaşayan öğrenciler için mümkündür. Öncelikli burs verilecek öğrencilerden olanların burs almalarına engel bir durumu olmaması halinde, kredileri bu başvurularının ve durumlarının tespit edilmesi kaydıyla, öncelikli öğrenci durumundaki değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürülmektedir. Bu durumda olan öğrencilerin e-Devlet üzerinden dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.

Editör: Mehmet Çetil