Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2024 KPSS Ortaöğretim sınavına yönelik hazırlıklar devam ediyor. Adaylar, sınav giriş belgelerinin açıklanmasını dört gözle bekliyor. İşte, KPSS Ortaöğretim sınavı ile ilgili bilmeniz gerekenler...

KPSS Ortaöğretim Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

2024 KPSS Ortaöğretim sınavı, 15 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav, saat 10:15’te başlayacak ve toplamda 130 dakika sürecek. Adaylar, belirtilen saatte sınav merkezlerinde hazır bulunarak, sınavın uygulama kurallarına göre sınava katılacaklar.

Sınav Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS Ortaöğretim sınav yerleri ve sınav giriş belgeleri, ÖSYM tarafından sınavdan yaklaşık 10 gün önce yayımlanacak. Adaylar, sınav yerlerini ve diğer detayları ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden öğrenebilecekler. Şu an için kesin bir açıklama yapılmadı ancak tarih yaklaştıkça bilgi güncellemeleri yapılacaktır.

KPSS Ortaöğretim Sınavının Süresi Ne Kadar?

Sınav, 130 dakika sürecek olup, adaylar bu süre zarfında sınavda yer alan tüm soruları yanıtlayacaklar. Bu süre, adayların soruları dikkatlice okumaları ve cevaplamaları için yeterli olacaktır.

KPSS DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi) Sınav Giriş Belgesi TIKLA: KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınav tarihi ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak? KPSS DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi) Sınav Giriş Belgesi TIKLA: KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınav tarihi ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?

Kpss P Dh B Cover

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları, 4 Ekim 2024 tarihinde açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesinden öğrenebilecekler. Sınav sonuçları, kamu personeli alımları için büyük önem taşıdığından, sonuçların açıklanması beklenen bir dönemi temsil etmektedir.

Editör: Mehmet Çetil