Kullanıcılar arasında hızla yayılan bir soru var: "Yaman Okay neden öldü?" Sanat dünyasının tanıdık siması Yaman Okay'ın vefatı, yakın çevresini ve sevenlerini derinden üzmüştü. Peki Yaman Okay kimdir? Yaman Okay neden öldü? Detaylar ve nedenleri haberimizde.

Yaman Okay Kimdir?

Yaman Okay, Türk sinema ve tiyatro dünyasının önemli isimlerinden biridir. 24 Ağustos 1951'de Giresun'da doğan ve 19 Şubat 1993'te İstanbul'da hayata veda eden Okay, memur bir ailenin çocuğuydu. Eğitim hayatını Aksaray Özel Bilir Koleji'nde tamamladıktan sonra Şişli Siyasal Bilgiler Yüksekokulu'nda öğrenim gördü.

Aromaterapi ile Doğal Şifa: Bitkilerin Gücüyle Sağlıklı Yaşam Aromaterapi ile Evde Spa Keyfi Aromaterapi ile Doğal Şifa: Bitkilerin Gücüyle Sağlıklı Yaşam Aromaterapi ile Evde Spa Keyfi

Sanat Kariyeri

Sanat kariyerine amatör olarak "Bir Yol" adlı oyunla adım atan Yaman Okay, Rutkay Aziz'in yönlendirmesiyle Ankara Sanat Tiyatrosu'na katıldı. Burada "El Kapısı", "403 km", "Leipzig Duruşması", "Ana", "Komün Günleri", "Sakıncalı Piyade" gibi önemli oyunlarda başrollerde yer aldı ve uzun yıllar tiyatro sahnelerinde başarılı performanslar sergiledi.

Sinema kariyerine Yılmaz Güney'in senaryosunu yazdığı ve Zeki Ökten'in yönettiği "Sürü" filmiyle adım atan Yaman Okay, sinema dünyasında da kendine sağlam bir yer edindi. 1981'de 18. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Bereketli Topraklar Üzerinde" filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Yaman Okay Neden Öldü?

Yaman Okay, aynı zamanda senarist Meral Okay'ın eşiydi. Pankreas kanseri nedeniyle henüz 42 yaşındayken, 19 Şubat 1993'te vefat etti. Cenazesi İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Editör: Zeliha YAKUT