Irak ve Türkiye Arasında Gerilim: First Lady'nin Açıklamaları Ne Anlama Geliyor? Irak ve Türkiye Arasında Gerilim: First Lady'nin Açıklamaları Ne Anlama Geliyor?

Yahya Pallavicini, İtalya’daki Müslüman derneklerinden Coeis’in başkan yardımcısıdır. Yahya Sergio Yahe Pallavicini, İtalya’daki İslami inanç topluluğu olan Comunità Religiosa Islamica Italiana’nın (CO.RE.IS.) bir imamı ve başkan yardımcısıdır. ISESCO Batı Eğitim ve Kültür Konseyi’nin başkanı olan Pallavicini, İtalyan İçişleri Bakanı’nın İslami İşler danışmanı olarak da görev yapmaktadır.

Aile Kökeni ve Eğitim

Yahya Pallavicini, oldukça köklü Pallavicini sülalesine mensuptur. Koyu Katolikliği ile tanınan bu ailenin kökleri 1000 yıl öncesine kadar izlenebilmektedir. Kuzey İtalya’da meskun olan bu geniş aile, tarih boyunca Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nda da yaşamıştır. Hatta Osmanlı İmparatorluğu nezdindeki son Avusturya-Macaristan İmparatorluğu sefiri de bu aileye mensuptur.

Kariyeri ve Katkıları

Yahya Pallavicini, İslami inanç topluluğu CO.RE.IS.’te imamlık ve başkan yardımcılığı görevlerini yürütmektedir. Ayrıca, ISESCO Batı Eğitim ve Kültür Konseyi’nin başkanlığını yapmaktadır. İtalya İçişleri Bakanı’nın İslami İşler danışmanı olarak da görev alan Pallavicini, İtalya’daki Müslüman toplulukların eğitim ve kültürel entegrasyonunda önemli rol oynamaktadır.

Editör: Zeliha YAKUT