Ünlü  Saba Tümer’in YouTube programına konuk oldu ve aşk, evlilik ile kariyerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Artık aşk şarkıları yazamadığını belirten Nilüfer, sözleriyle dikkat çekti.

Sanatçı Nilüfer (6)

Aşk Şarkıları Yazamıyorum

69 yaşındaki Nilüfer, aşk şarkıları yazamamasının nedenini şöyle açıkladı: "Ben şarkılarımı çektiğim aşk acıları sonucu yazan biriyim. 'Neden artık yazmıyorsun?' diye soruyorlar. Aşk yok, üretkenlik yok. Olmasın da zaten. Bu yaştan sonra aşk acısı çekip tahtalı köye mi gideyim? Artık kalbim dayanmaz."

Sanatçı Nilüfer (5)

Huzur ve Sakinlik Arayışı

Sanatçı, artık hayatında huzur ve sakinlik istediğini belirterek, "80 yaşında evlenebilirim belki ama artık hayatımda huzur ve sakinlik istiyorum." dedi.

Sanatçı Nilüfer (4)

Estetik Ameliyat ve Yaşlanma Üzerine

Estetik ameliyatlar hakkında da konuşan Nilüfer, "Estetik ameliyattan istediğim sonucu alamamaktan çok korkuyorum. Bence çok gereksiz bir şey. Bu sektöre güzel kadın imajıyla girmiş biri değilim ki..." ifadelerini kullandı.

Sanatçı Nilüfer (3)

Sosyal Medya Yorumları

Sosyal medyada yaşlanması hakkında yapılan yorumlara da değinen Nilüfer, "Bazen, 'Ay çok yaşlanmış, bitmiş, yazık' yorumları alıyorum sosyal medyada. Keşke herkes benim gibi yaş alsa, böyle görünse." dedi.

Sanatçı Nilüfer (2)

Müzik Zevki ve Eski Şarkılar

1970’li yıllar ile günümüzün müzik zevklerinin değiştiğini belirten Nilüfer, "Bir parça duyuyorum ve inanamıyorum nasıl en çok dinlenenler listesine girebiliyor diye..." şeklinde konuştu. Konserlerine gelen genç dinleyicilerin bile eski şarkılarını istediğini söyleyen sanatçı, "Konserime gelen 14-15 yaşındaki çocuklar, 50 yıl önce çıkardığım ‘Son Arzum’ parçamı söylememi istiyorlar." dedi.

Sanatçı Nilüfer (1)

MasterChef Türkiye Semih Temiz kimdir, diskalifiye mi oldu, elendi mi? MasterChef Semihcan Temiz kaç yaşında, nereli? MasterChef Türkiye Semih Temiz kimdir, diskalifiye mi oldu, elendi mi? MasterChef Semihcan Temiz kaç yaşında, nereli?

Yargı Dizisi ve Pınar Deniz

Nilüfer, Yargı dizisinin veda gecesinde Pınar Deniz'in yorumladığı şarkısını çok beğendiğini de sözlerine ekledi.

Sanatçı Nilüfer (7)

Bu açıklamalarıyla Nilüfer, hayatındaki değişim ve yaşadığı süreçleri içtenlikle paylaştı. Hayranları, ünlü sanatçının bu samimi açıklamalarına büyük ilgi gösterdi.

Nilüfer Kimdir? Yaşı, Hayatı ve Unutulmaz Şarkıları

Türk pop müziğinin efsanevi isimlerinden biri olan Nilüfer, sahneye çıktığı son konserinde giydiği transparan elbise ve yaptığı çarpıcı açıklamalarla gündeme geldi. "Baktım herkes transparan bir ben mi kaldım ahlak nöbetçisi?" diyerek dinleyicilerine seslenen Nilüfer'in hayatı, özel yaşamı ve müzik kariyeri merak konusu oldu. İşte Nilüfer hakkında bilmeniz gerekenler...

NİLÜFER'İN HAYATI

Doğum ve Aile Hayatı: Nilüfer Yumlu, 31 Mayıs 1955 tarihinde İstanbul'un Cihangir semtinde dünyaya geldi. Müzikle iç içe bir ailede büyüyen Nilüfer, babası Cemil Yumlu'nun piyano çalması ve annesi Zeynep Lütfiye Yumlu'nun Türk sanat müziği şarkıları söylemesi sayesinde erken yaşta müzikle tanıştı.

Eğitim Hayatı: Eğitimine Firuzağa İlkokulu'nda başlayan Nilüfer, 11 yaşında babasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Aynı yıl İtalyan Ortaokulu'nu kazanan Nilüfer, lise eğitiminin ardından müzik tutkusunu takip ederek Altın Plak Ses Yarışması'na katıldı ve birincilik elde etti. Bu başarı, onun müzik kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu.

MÜZİK KARİYERİ

Kariyer Başlangıcı: Nilüfer'in müzik kariyeri 1970'li yılların başında başladı. İlk yıllarından itibaren Türk pop müziğine damgasını vuran sanatçı, pek çok unutulmaz şarkıya imza attı. "Seviyorum Seni", "Geceler", "Nilüfer", "Tutkun Benim", "Pes Etme", "Yol Ayrımı" ve "Bana Bir Masal Uydur" gibi hit parçalarıyla büyük bir hayran kitlesi edindi.

Ödüller ve Başarılar: Nilüfer, müzik kariyeri boyunca sayısız ödül kazandı. UNICEF Türkiye'nin ilk iyi niyet elçisi olarak da tanınan sanatçı, sosyal sorumluluk projelerinde de aktif rol aldı.

ÖZEL HAYATI

Evlilikleri: Nilüfer, 1977 yılında Yeşil Giresunlu ile ilk evliliğini yaptı. Bu evlilik 1984 yılında sona erdi. Aynı yıl Çetin Akcan ile evlenen Nilüfer, bu evlilikten de boşandı. 2000 yılında Ayşe Nazlı'yı evlat edinen Nilüfer'in bir kızı var.

Son Konseri ve Açıklamaları: Son konserinde giydiği transparan elbise ile dikkat çeken Nilüfer, dinleyicilerine yaptığı açıklamalarla da gündem oldu. "Baktım herkes transparan bir ben mi kaldım ahlak nöbetçisi?" diyerek esprili bir dille açıklamalarda bulunan sanatçı, hayranları tarafından büyük ilgi gördü.

ŞARKILARI VE MÜZİKAL ETKİSİ

Unutulmaz Şarkıları: Nilüfer, Türk pop müziğine kazandırdığı birçok unutulmaz şarkıyla tanınır. İşte bazıları:

  • Seviyorum Seni
  • Geceler
  • Nilüfer
  • Tutkun Benim
  • Pes Etme
  • Yol Ayrımı
  • Bana Bir Masal Uydur
Editör: Zeliha YAKUT