Fenerbahçe'nin yeni sezon öncesi takımın başına getirdiği Jose Mourinho, tatilinin ardından yeniden İstanbul'a döndü. Mourinho'nun Fenerbahçe'deki yardımcıları da belli oldu. 1. Yardımcı Antrenör olarak Salvatore Foti görev yapacak.

Salvatore Foti Kimdir?

8 Ağustos 1988 yılında doğan Salvatore Foti, İtalyan futbol antrenörü ve eski profesyonel futbolcudur. Forvet olarak oynayan Foti, Sampdoria formasıyla Serie A’da 15 maça çıkmış ve bir gol atmıştır. Ancak kariyerinin çoğunu Serie B’de geçiren Foti, toplamda yedi kulüp için 104 maçta 16 gol kaydetmiştir. Ayrıca İtalya’nın genç milli takımlarında da forma giymiştir.

Antrenörlük Kariyeri

27 yaşında, başarısız bir sırt ameliyatı sonrasında futbolu bırakan Foti, antrenör olarak çeşitli takımlarda çalışmaya başlamıştır. Oyunculuk kariyerini sonlandırmadan kısa bir süre önce, Aralık 2015’te UEFA B lisansı almıştır. 2016’dan itibaren Marco Giampaolo’nun teknik ekibinde Sampdoria, Milan ve Torino’da görev almıştır.

Roma'da Mourinho ile Çalışma

2 Ocak 2022’de, João Sacramento’nun ayrılmasının ardından Roma’da José Mourinho’nun yardımcı antrenörü olarak göreve başlamıştır. Portekizli teknik direktörün cezası nedeniyle 27 Şubat’ta Spezia’ya karşı Tammy Abraham’ın uzatma dakikalarında attığı penaltı golüyle 1-0 kazandıkları maçı yönetmiştir. Altı gün sonra, Atalanta’ya karşı aynı skorla alınan galibiyette de takımın başında yer almıştır.

Galatasaray maçı ŞİFRESİZ || Galatasaray - Slavia Prag maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi) Galatasaray maçı ŞİFRESİZ || Galatasaray - Slavia Prag maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi)

Başarıları ve Disiplin Cezaları

2022-23 sezonunda, Roma’nın Internazionale karşısında deplasmanda 2-1’lik galibiyetini, Bologna’ya karşı evinde 1-0’lık galibiyetini ve San Siro’da AC Milan ile 2-2 berabere kaldığı maçı yönetmiştir. 5 Mart 2023’te, Stadio Olimpico’da Juventus’a karşı 1-0’lık galibiyetle altı maçlık yenilmezlik serisini sürdürmüştür. Foti, Coppa Italia çeyrek finalinde Cremonese’ye karşı oynanan ve 2-1 kaybedilen maçta rakip takım antrenörlerine ve maç yetkililerine tehditler ve hakaretler savurması nedeniyle bir ay men cezası almıştır.

Salvatore Foti, 2024-2025 sezonunda Fenerbahçe'de Jose Mourinho'nun yardımcılığını yapacak.

Editör: Zeliha YAKUT