Osmaniye'de Sevcan Bağrıaçık'ın İlham Verici Hikayesi

Osmaniye'de yaşayan üç çocuk annesi Sevcan Bağrıaçık, hayalindeki bahçeli iş yerine Rahime Hatun Meydanı'nda bulunan konteyner çarşıda kavuştu. Sevcan Bağrıaçık, daha önce Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan ve depremde yıkılan iş yerini kaybettikten sonra, konteyner çarşıda yeni bir başlangıç yaptı.

05 202321052023Osmaniye2

Konteyner Çarşıda Yeni Bir Başlangıç

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de, esnafın yeniden ekonomik hayata katılabilmesi için Rahime Hatun Meydanı'na kurulan konteyner çarşı, Sevcan Bağrıaçık gibi birçok insana umut oldu. Sevcan Bağrıaçık, konteyner çarşıda Osmaniye'nin yöresel yemeklerini yaparak geçimini sağlıyor. Kendi imkanlarıyla konteynerin arkasında bulunan atıl vaziyetteki alanı çiçek bahçesine çeviren Bağrıaçık, burada müşterilerini ağırlıyor.

2023 Ekim A A 32582456

Hayallerin Gerçekleştiği Bahçe

Bağrıaçık, bahçeli bir iş yerinin uzun zamandır hayalini kurduğunu belirterek, "Daha önce Cumhuriyet Mahallesi’nde bir iş yerim vardı. Deprem hepimiz yaşadık, Allah bir daha göstermesin, depremden iş yerimi kaybettim. Sonra konteyner başvurusunda bulundum burası çıktı. Şimdi burada Osmaniye’nin ev yemeklerini, kömbesini, ıspanaklı, etli kömbesini yapıyorum. Sayın valimden arka bahçeyi kullanmak için izin istedim. Valimiz de sağ olsun izin verdi. 8 aydan beri kendi imkanlarımla burayı bahçe haline getirdim," dedi.

Osmaniyede Konteyner Kentte Emek

Osmaniye'nin Kadirli İlçesinde Çıkan Yangında 76Yaşındaki Melek Kara Hayatını Kaybetti Yangının Nedeni Araştırılıyor Osmaniye'nin Kadirli İlçesinde Çıkan Yangında 76Yaşındaki Melek Kara Hayatını Kaybetti Yangının Nedeni Araştırılıyor

Müşteri Memnuniyeti ve İlham Verici Çalışmalar

Bahçeli iş yerinde misafirlerini ağırlayan Sevcan Bağrıaçık, "Masalarımızı, sandalyelerimizi koyduk. Gelen müşterilerimizi arka tarafta ağırlıyoruz ve çok güzel oldu, çok mutluyum. Bu benim hayalimdi. Sayın Valime tekrardan çok teşekkür ederim. Daha önceki dükkanımda böyle bir imkanım yoktu, küçük bir dükkandı. Hep otururken derdim ya arka tarafta bir bahçem olsa diye. Bir geldim burada böyle bir yer var, burası harabe gibiydi ama şu anda herkes cennet gibi yapmışsın, helal olsun, kadın eli değmiş diyorlar, çok güzel tepkiler alıyorum ve çok mutluyum," şeklinde konuştu.

05 202321052023Osmaniye1

Sevcan Bağrıaçık’ın İlham Veren Hikayesi

Sevcan Bağrıaçık’ın azmi ve çalışkanlığı, Osmaniye’de pek çok kişiye ilham kaynağı oldu. Depremin yıkıcı etkilerine rağmen hayallerinden vazgeçmeyen Bağrıaçık, kendi emeğiyle yarattığı bahçeli iş yerinde müşterilerine hizmet vermekten büyük mutluluk duyuyor. Bu başarı hikayesi, zorluklara rağmen hayallerini gerçekleştirmek isteyen herkese umut veriyor.

Thumbs B C Cd5F4A1A3Fe4E3Ee783Cc (1)

Osmaniye'nin Yöresel Lezzetleri

Sevcan Bağrıaçık'ın iş yerinde sunduğu yöresel lezzetler, Osmaniye'nin kültürel mirasını yaşatıyor. Kömbe, ıspanaklı ve etli kömbe gibi lezzetler, müşterilerin beğenisini kazanıyor. Bu yöresel yemekler, Osmaniye'nin gastronomi turizmine de katkı sağlıyor.

05 202321052023Osmaniye2-1

Sevcan Bağrıaçık’ın konteyner çarşıdaki bahçeli iş yeri, sadece bir işletme değil, aynı zamanda umut ve azmin sembolü. Osmaniye'deki bu ilham verici hikaye, hayallerini gerçekleştirmek için çalışan herkes için bir örnek teşkil ediyor.

Kaynak:İHA

Editör: Ali Çakar