Türkiye'nin siyasi arenasında öne çıkan isimlerden biri olan Olcay Kılavuz'un kim olduğu ve siyasi rolü merak uyandırdı. Olcay Kılavuz'un kim olduğunu ve mesleğini merak edenler için detaylar haberimizde yer alıyor. Türkiye siyasi sahnesinde önemli bir figür olan Olcay Kılavuz'un kimliği ve mesleği merak konusu oldu. İşte detaylar

Olcay Kılavuz Kimdir?

Olcay Kılavuz, Türk siyasetçi olarak bilinir. 18 Ekim 1985 tarihinde Niğde'nin Çiftlik ilçesinde dünyaya geldi. Niğde'de eğitim hayatına başlayan Kılavuz, lise eğitimini Niğde Faik Şahenk Anadolu Teknik Lisesi'nde tamamladıktan sonra Niğde Üniversitesi'nde İnşaat Teknolojisi Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra Spor Yöneticiliği alanında Niğde Üniversitesi'nde eğitim aldı ve yüksek lisansını Düzce Üniversitesi'nde tamamladı.

Yılmaz Erdoğan'ın Yeni Sevgilisi Cemre Ebüzziya Kimdir, Kaç Yaşında, Aslen Nereli, Mesleği Ne? Yılmaz Erdoğan'ın Yeni Sevgilisi Cemre Ebüzziya Kimdir, Kaç Yaşında, Aslen Nereli, Mesleği Ne?

Olcay Kılavuz Siyasi Kariyeri

Ülkü Ocakları'nda çeşitli görevlerde bulunan Kılavuz, 2012 yılında Ülkü Ocakları genel başkanı olarak atanmıştır. 2018 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Mersin milletvekili seçilen Kılavuz, bu dönemde Ülkü Ocakları genel başkanlığı görevini bırakmıştır. Ancak, 2023 seçimlerinde dördüncü sıradan aday gösterilerek seçilememiştir. Seçimlerin ardından Devlet Bahçeli'nin TBMM danışmanlığını üstlenmiştir.

Olcay Kılavuz Mesleği

Olcay Kılavuz'un mesleği Türk siyasetçidir. 2012 ve 2018 yılları arasında Ülkü Ocakları genel başkanlığı yapmış ve 2018 Türkiye genel seçimlerinde Mersin milletvekili olarak görev almıştır.

Editör: Zeliha YAKUT