Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Mersin Vali Yardımcılığı görevine atanan Ahmet Gazi Kaya, İstanbul Şişli Kaymakamı iken yeni görevine başlamıştır. Bu değişiklik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Kaymakamlar Kararnamesi ile duyurulmuştur.

İsrail Türkiye'ye saldıracak diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut Kimdir? Yiğit Bulut Kaç Yaşında, Nereli? Yiğit Bulut'un Mesleği Ne? İsrail Türkiye'ye saldıracak diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut Kimdir? Yiğit Bulut Kaç Yaşında, Nereli? Yiğit Bulut'un Mesleği Ne?

Ahmet Gazi Kaya Kimdir?

Ahmet Gazi Kaya, 11 Ekim 1978 tarihinde Diyarbakır'da doğmuş olup nüfusu Sivas Merkez'e kayıtlıdır. Ankara Anıttepe Lisesi'nden mezun olduktan sonra Selçuk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden lisans derecesi almıştır. Yüksek lisans eğitimini ise Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı ile Yalova Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı'nda tezli olarak sürdürmektedir.

Kaya'nın kamu hizmeti kariyeri Adıyaman Kaymakam Adaylığı ile başlamış ve çeşitli il ve ilçelerde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunmuştur. Londra Middlesex Üniversitesi'nde dil ve devlet sistemi üzerine eğitim almış olan Kaya, aynı zamanda birçok kamu yönetimi semineri ve eğitimine katılmıştır.

Projeler ve Başarılar

Kaya'nın yönetiminde bulunduğu ilçelerde gerçekleştirdiği projeler arasında Kütahya Emet'te "İki Taş Kanyonu Projesi" ve Adıyaman Kahta'da "Ebusadık Park Ve Rekreasyon - Mesire Alanı Projesi" gibi çeşitli sosyal ve altyapı projeleri yer almaktadır. Bu projeleriyle birlikte, aldığı takdirname ve başarı belgeleri ile ödüllendirilmiş ve Türk İdareciler Derneği tarafından "BAŞARILI İDARECİ MERHUM VALİ CELALETTİN TÜFEKÇİ MESLEK ÖDÜLÜ"ne layık görülmüştür.

Değişiklikler ve Yeni Görev

İstanbul Şişli Kaymakamı iken Mersin Vali Yardımcısı olarak atanan Ahmet Gazi Kaya'nın yeni görevindeki performansı ve Mersin'deki etkisi merak konusu olmaktadır. İstanbul'dan Mersin'e yapılan bu atama, ilçe yönetimlerinde nasıl bir değişiklik yaratacak ve Ahmet Gazi Kaya'nın liderlik ve yönetim tarzıyla ilgili nasıl bir vizyon ortaya koyacak sorularını beraberinde getirmektedir.

Editör: Havva Andırır