Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Çermik ilçe Kaymakamlığı'na atanan Adem Karataş, Malatya Arguvan Kaymakamı olarak görev yapmakta iken Diyarbakır'ın Çermik ilçesine atanmıştır. Bu atama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Kaymakamlar Kararnamesi ile gerçekleşti.

Adem Karataş Kimdir?

Adem Karataş, 1991 yılında Ankara/Yenimahalle'de doğmuş olup aslen Ankara/Çamlıdere nüfusuna kayıtlıdır. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olmuştur. Memuriyet hayatına 2017 yılında Maliye Bakanlığı'nda Gelir Uzman Yardımcısı olarak başlayan Karataş, aynı yıl İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği kaymakamlık sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği kariyerine adım atmıştır.

Karataş, stajlarını Kırşehir Valiliği, Muğla/Yatağan, Isparta/Yalvaç ilçelerinde yapmış ve Muğla'da Mülkiye Teftiş stajını tamamlamıştır. Aydın/Bozdoğan ve Çankırı/Eldivan ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunmuştur. 2017 yılı itibarıyla Rize'nin Babağ ilçesine kaymakam olarak atanmış ve yurtdışı stajı kapsamında İngiltere'de dil eğitimi almıştır.

12 Ağustos 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Malatya'nın Arguvan ilçesine kaymakam olarak atanmış olan Adem Karataş, evli ve bir çocuk babasıdır ve İngilizce bilmektedir.

Bitlis Valiliğine atanan Ahmet Karakaya kimdir? Ahmet Karakaya aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Bitlis Valiliğine atanan Ahmet Karakaya kimdir? Ahmet Karakaya aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

Değişiklikler ve İlçe Yönetimine Etkileri

Çermik ilçe Kaymakamlığı'na atanan Karataş'ın göreve başlamasıyla birlikte, ilçenin idari yapısında ve yönetiminde nasıl değişiklikler olabileceği merak konusu. Yeni kaymakamın atanmasıyla Çermik'te kamu hizmetlerinin nasıl etkileneceği ve yönetim anlayışında nelerin değişebileceği gözlemlenecek.

Editör: Havva Andırır