Ekrem İmamoğlu CHP'ye Cumhurbaşkanı Adayı Olmak İçin Resmi Talepte Bulundu Mu? Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın İddiaları Ne Anlama Geliyor? Ekrem İmamoğlu CHP'ye Cumhurbaşkanı Adayı Olmak İçin Resmi Talepte Bulundu Mu? Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın İddiaları Ne Anlama Geliyor?

Galip Ensarioğlu, 1 Ekim 1966 tarihinde Diyarbakır'da doğmuştur. Eğitim hayatını Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İktisat Bölümü ve Dicle Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İşletme Bölümü ile tamamlamıştır. Babası Sait, annesi ise Zeliha'dır.

Galip Ensarioğlu'nun Kariyeri Nasıldır?

Kariyerine gıda toptancılığı, özel hastane işletmeciliği ve inşaat müteahhitliği yaparak başlamıştır. Ayrıca, Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği, Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği, Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Federasyonu, Diyarbakır Kültür ve Sanat Vakfı ve Diyarbakır Sosyal ve Siyasal Araştırma Akademisi gibi birçok kuruluşun kuruculuğunu üstlenmiş ve bu kurumların yönetim kurulu üyeliklerinde bulunmuştur.

Aynı zamanda, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığı gibi önemli görevlerde de yer almıştır. 1993-2009 yılları arasında Doğruyol Partisi İl Başkanlığı görevini yürütmüştür.

Galip Ensarioğlu2

Hangi Partiden Milletvekili?

Galip Ensarioğlu, 24. ve 26. Dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili olarak seçilmiştir. TBMM'de Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Enerji ve madencilik sektörlerinde de aktif olarak çalışmaya devam etmektedir.

Dil Yetkinlikleri ve Aile Hayatı

Galip Ensarioğlu, çok iyi düzeyde Kürtçe ve Zazaca bilmektedir. Orta düzeyde İngilizce bilgisine sahiptir. Evli ve dört çocuk babasıdır. Galip Ensarioğlu'nun kariyeri ve siyasi çalışmaları, bölgedeki sanayi ve ticaretin gelişimine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Editör: Havva Andırır