Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhalefete Erken Seçim Yanıtı! Erken Seçim Tartışmalarına Son Noktayı Koydu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhalefete Erken Seçim Yanıtı! Erken Seçim Tartışmalarına Son Noktayı Koydu!

Ediz Ün Kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ediz Ün, 1976 yılında Edirne'de dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini kendi şehrinde tamamlayan Ün, 2000 yılında Trakya Üniversitesi Ziraat Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Eğitim hayatının ardından 2010 yılına kadar tarım ve sağlık sektörlerinde çeşitli firmalarda yöneticilik yapmıştır. 2010 yılından sonra ise sigorta acenteliği, psikoteknik merkezi ve tarım sektörlerinde çalışmalara devam etmiştir.

Ediz Ün’ün Siyasi Kariyeri Nasıldır?

Siyasi hayatına 18 yaşında CHP'ye üye olarak başlayan Ediz Ün, 2008-2015 yılları arasında CHP Edirne İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. 2011-2014 yılları arasında CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan'ın TBMM'deki danışmanlığını yapmış, 2014-2016 yılları arasında ise Edirne Belediye Başkanlığı Baş Danışmanı olarak görev almıştır. 2017 yılında CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı olarak atanmış, 2018 Türkiye genel seçimleri öncesinde milletvekilliği adaylığı için ilçe başkanlığından istifa etmiştir. Ancak, o yılki milletvekili listesinde yer alamamıştır.

2023 genel seçimlerinde Edirne 1. sıradan milletvekili adayı olarak gösterilen Ün, 28. dönem CHP Edirne milletvekili olarak seçilmiş ve Çevre Komisyonu'nda görev almaktadır.

Ediz Ün Neden İstifası İstenildi?

Son günlerde Ediz Ün, Edirne'de kendi adına kayıtlı bir araçta çok sayıda gümrük kaçağı elektronik sigara aparatı ele geçirilmesi nedeniyle gündeme gelmiştir. Bu durum, Ün’ün partisi içinde tartışmalara neden olmuş ve istifası istenmiştir. Ün, bu olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştır. Olay, Ün’ün siyasi kariyerini ve CHP içindeki konumunu olumsuz etkileyebilirken, kamuoyunda da büyük bir yankı uyandırmıştır.

Editör: Murat Serdar Yıldız