30 Eylül 2024 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen bir dolandırıcılık operasyonunda, AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun damadı Mutlu Akbulut tutuklandı. Operasyon, 30 milyon liralık kripto para dolandırıcılığı ve bilişim sistemlerini bozarak hırsızlık yaptığı belirlenen çete üyelerine yönelik yapıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, zanlıları sorguladıktan sonra İstanbul Adalet Sarayı'na sevk etti.

Mutlu Akbulut'un Tutuklanma Süreci Nasıldı?

Akbulut, "bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle hırsızlık, suç gelirlerinin aklanması ve suçtan elde edilen gelirle mal varlığı edinilmesi" gibi suçlamalarla tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Ancak, Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilen Akbulut, aynı gün içinde nöbetçi asliye ceza hakimliğine itiraz etmesiyle serbest bırakıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhalefete Erken Seçim Yanıtı! Erken Seçim Tartışmalarına Son Noktayı Koydu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhalefete Erken Seçim Yanıtı! Erken Seçim Tartışmalarına Son Noktayı Koydu!

Tahliye Kararının Ardındaki İddialar Neler?

Serbest bırakılmasının ardından tahliye kararının siyasi baskı sonucu alındığı öne sürüldü. İlgili haberlere göre, ağır ceza mahkemesi kapsamına giren suçların alt ve üst sınırları dikkate alındığında, Akbulut'un adli kontrol şartı ile serbest bırakılması yeterli görülmedi. Ayrıca, suç gelirlerinin aklanmasıyla ilgili olarak MASAK'tan rapor alınması kararlaştırılmış, ancak dosyaya müdahale edilerek takipsizlik kararıyla kapatılmaya çalışıldığı iddia edildi.

Editör: Havva Andırır