İsrail Türkiye'ye saldıracak diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut Kimdir? Yiğit Bulut Kaç Yaşında, Nereli? Yiğit Bulut'un Mesleği Ne? İsrail Türkiye'ye saldıracak diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut Kimdir? Yiğit Bulut Kaç Yaşında, Nereli? Yiğit Bulut'un Mesleği Ne?

New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında başlatılan yolsuzluk soruşturmasına ilişkin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, önemli açıklamalarda bulundu. Keçeli, herhangi bir ülkenin içişlerine karışmayacaklarını vurguladı. Yaptığı yazılı açıklamada, "Yurtdışındaki temsilciliklerimiz görevlerini Viyana Sözleşmesi ve uluslararası diplomatik teamüllere uygun olarak ifa etmektedirler. Herhangi bir ülkenin içişlerine karışmamız söz konusu olamaz," ifadelerini kullandı.

New York Belediye Başkanı hangi suçlamalarla karşı karşıya?

Belediye Başkanı Eric Adams, Türkiye vatandaşlarından ve en az bir Türk hükümet yetkilisinden 100 bin dolardan fazla yasadışı hediye almakla suçlanıyor. Federal savcılar tarafından hazırlanan iddianamede, Adams'ın Türk vatandaşlarından "lüks seyahatler, otel konaklamaları ve uçak biletleri" gibi hediyeler kabul ettiği belirtiliyor. Ayrıca, 2021 yılındaki belediye başkanlığı seçim kampanyası için Türk kaynaklardan yasadışı bağışlar almakla da itham ediliyor.

Adams’ın yanıtı ne oldu?

Soruşturma kapsamında 27 Eylül’de hakim karşısına çıkan Adams, suçlamaları reddetti. "Suçlu değilim sayın hakim," diyerek kendisini savunan Adams’ın avukatı, gelecek hafta iddialara itiraz dilekçesi vereceklerini açıkladı. Dava dosyasında ismi geçen kimseyle temasa geçmemesi koşuluyla serbest bırakılan Adams, 2 Ekim’de yeniden duruşmaya çıkacak.

Editör: Havva Andırır