32. dönem POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) başvuruları, henüz başlamamış olup, başvuru tarihleri Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklanacaktır. Adayların bu duyuruları takip etmeleri önem arz etmektedir.

32. Dönem POMEM Başvuru Şartları Nelerdir?

POMEM başvuru şartları, Polis Akademisi tarafından belirlenen kılavuzda detaylı bir şekilde yer alacaktır. Ancak geçtiğimiz alım döneminde aranan şartlar şu şekildedir:

T.C. Vatandaşı Olmak: Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekmektedir.
Lisans Mezunu Olmak: Lisans diplomasına sahip olmak veya Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.
KPSS Puanı: KPSS'de Bakanlıkça belirlenen taban puan veya üzerinde puan almış olmak. Lisans mezunları için 2022 veya 2023 yıllarında yapılan KPSS lisans puanı P3 türünden en az 60,00 puan almış olmaları gerekmektedir.
Yaş Sınırı: 18 yaşını doldurmuş olmak ve 1 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (yani 1 Ocak 1995 ve sonrasında doğmuş olmak).
Boy ve BMI: Kadınlar için en az 162 cm, erkekler için en az 167 cm boyunda olmak; beden kitle indeksi (BMI) 18 ile 27 arasında olmalıdır.
Silah Taşıma Engeli: Silah taşıma veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.
Sağlık Durumu: Sağlık durumu, Sağlık Şartları Yönetmeliği'nde belirtilen koşullara uygun olmalıdır.
Adli Sicil: Kasten işlenen suçlardan dolayı bir yıl veya daha fazla hapis cezasına mahkum olmamak; ayrıca belirli suçlardan mahkumiyet olmamalıdır.
Diğer Şartlar: Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu olması gerekmektedir.

MEB (MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI) ORTAK SINAV TAKVİMİ 2025 || 1. dönem ortak sınavlar ne zaman, hangi tarihte, ortak sınavlar hangi sınıfları kapsıyor? İşte Ortak sınav tarihleri MEB (MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI) ORTAK SINAV TAKVİMİ 2025 || 1. dönem ortak sınavlar ne zaman, hangi tarihte, ortak sınavlar hangi sınıfları kapsıyor? İşte Ortak sınav tarihleri

Pomem1

POMEM Başvuruları Nasıl Yapılır?

POMEM başvuruları, e-Devlet üzerinden yapılacaktır. Adayların başvuru formunu doldurup, başvuru sayfasının altında yer alan "Aday başvurusunu kaydet" butonuna tıklamaları gerekmektedir. Başvurular, belirlenen tarih aralığında alınacaktır.

Editör: Havva Andırır