Konya'da 20 yaşındaki Esma Güleser T., çalıştığı inşaat firmasının patronu İbrahim Gökay Ganioğlu'nun cinsel istismarına uğradı. 29 Haziran'da Alaylar-2 Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Esma, bir aylık çalışma sürecinde Ganioğlu'nun baskı ve tehditlerine maruz kaldı. Genç kız, yaşadığı bu zorbalığa dayanamayıp 4 katlı binanın çatı katından atlayarak intihar girişiminde bulundu. Olay sonrası Ganioğlu, 4 Temmuz’da gözaltına alındı ve tutuklandı. Ancak, 26 Eylül'de tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayın Ardından Neler Yaşandı?

Esma, yaşadığı travmatik olayın ardından 5 ameliyat geçirdi ve uzun süre hastanede tedavi gördü. Bir ay boyunca hastanede yatan Esma, tedavisini evinde devam ettirdi. Seydişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı ve Ganioğlu hakkında ağır suçlamalarla iddianame hazırlandı.

Soruşturmada Ortaya Çıkan Detaylar Neler?

Ganioğlu hakkında hazırlanan iddianamede, Esma'nın uğradığı cinsel saldırılar, tehditler ve şiddet olayları detaylı şekilde açıklandı. Ganioğlu’nun, Esma'nın işe başlamasının ardından genç kızı rahatsız etmeye başladığı, fiziksel temaslarda bulunduğu ve mesajlarında taciz içerikli ifadeler kullandığı belirtildi. Ganioğlu'nun Esma'yı tehdit ederek sevgili olmaya zorladığı, genç kız kabul etmeyince ise ailesine ve ona zarar vermekle tehdit ettiği ortaya çıktı. Ayrıca, Esma'nın tehditlerden korkarak Ganioğlu'nun isteklerine boyun eğmek zorunda kaldığı ve bu süreçte cinsel saldırılara maruz kaldığı belirtildi.

Tehditler ve İstismar Devam Etti Mi?

Ganioğlu, Esma'yı sürekli olarak tehdit etti ve fiziksel şiddet uyguladı. Esma’nın karakola şikayette bulunmak istediği sırada Ganioğlu’nun onu takip edip tehdit ettiği de iddianamede yer aldı. Esma, Ganioğlu’nun tehditleri nedeniyle şikayetten vazgeçmek zorunda kaldı ve bir gün sonra intihar girişiminde bulundu.

Narin Güran Cinayetinde Hangi Detaylar Ön Planda? Üç Büyük Şüphe Cinayeti Nasıl Açıklıyor? Narin Güran Cinayetinde Hangi Detaylar Ön Planda? Üç Büyük Şüphe Cinayeti Nasıl Açıklıyor?

Ganioğlu'na Ne Kadar Hapis İstemiyle Dava Açıldı?

İddianamede, Ganioğlu'nun "zincirleme şekilde kadına karşı tehdit", "zincirleme şekilde hakaret", "zincirleme şekilde hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzun kötüye kullanılması suretiyle cinsel saldırı", "zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak silahla cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "kadına karşı basit yaralama" suçlarından toplamda 52 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığı bildirildi.

Editör: Murat Serdar Yıldız