55 yaşındaki Yunus Gedik, Osmaniye kent merkezinde ortaokul yıllarında komşusunun bahçesinde gördüğü kaktüslerden etkilenerek kaktüs yetiştirmeye başladı. Bu basit başlangıcın ardından zamanla hobi haline gelen kaktüs yetiştirme tutkusu, Gedik'in hayatının önemli bir parçası haline geldi.

Zengin Kaktüs Çeşitliliği

45 yılda evinin bahçesinde 60 çeşit kaktüs yetiştiren Gedik, farklı şehirlerden getirdiği kaktüs çeşitlerini evinin bahçesinde büyütüyor. Bahçesinde ziyaretçilere kaktüslerden ve çiçeklerden hediye eden Gedik, bu hobisiyle hem mutlu oluyor hem de başkalarını mutlu ediyor.

Akik Taşı Antik Çağlardan Günümüze Gelen Şifa; Akik Taşı Nedir? Faydaları ve Özellikleri Nelerdir? Akik Taşı Antik Çağlardan Günümüze Gelen Şifa; Akik Taşı Nedir? Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?

Toprakla Uğraşmanın Mutluluğu

Toprakla uğraşmanın kendisine huzur verdiğini ve mutlu ettiğini belirten Gedik, bu hobinin zamanla daha da büyüdüğünü ve hiç eksilmeden devam ettiğini ifade etti. Bahçesindeki kaktüslerle ilgilenmek, Gedik'in kendisini iyi hissetmesini sağlıyor ve ona mutluluk veriyor.

Kaktüslerini Ücretsiz Dağıtıyor

Yunus Gedik, kaktüslerini ziyaretçilere ücretsiz dağıtarak, sadece vefat eden anne ve babası için dua etmelerini istiyor. Gedik'in kaktüs yetiştirme tutkusu, çevresindeki insanlara da ilham veriyor ve onların da mutluluğuna katkı sağlıyor.

Kaktüs Yetiştirme Sanatı

Gedik, kaktüs yetiştirmenin inceliklerini ve bakımının nasıl yapılması gerektiğini açıklarken, her kaktüs türünün farklı ihtiyaçları olduğunu ve bu ihtiyaçların dikkatle karşılanması gerektiğini vurguluyor. Gedik'in bahçesi, kaktüs severlerin ve fotoğraf çekmeye gelenlerin uğrak noktası haline gelmiş durumda.

Editör: Zeliha YAKUT