Feyenoord - Leverkusen maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Feyenoord - Leverkusen maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Devler Ligi Feyenoord - Leverkusen maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Feyenoord - Leverkusen maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Devler Ligi

Balıkesirli 7 yaşındaki Ömer Taha Dede, İrlanda'da düzenlenen Avrupa Okullar Arası Satranç Şampiyonası'nda 7 rakibini de yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

Minik Satranç Dehası

Balıkesir'de yaşayan Ömer Taha Dede, İrlanda'da düzenlenen Avrupa Okullar Arası Satranç Şampiyonası'nda dikkatleri üzerine çekti. Sadece 7 yaşında olmasına rağmen, 7 rakibini de yenerek Avrupa şampiyonluğuna ulaştı ve aynı zamanda 7'de 7 yaparak şampiyon olan ilk Türk sporcu unvanını kazandı.

Başarının Sırrı

Matematik öğretmeni bir anne ve polis memuru bir babanın çocuğu olan Ömer Taha, satranç tutkusunu ablası sayesinde keşfetti. Ablasıyla oynadığı maçlarla başlayan satranç serüveninde hızla ilerleyen Ömer Taha, Balıkesir'de bir kulüpte disiplinli çalışmalarıyla kendini geliştirdi.

Zorlu Mücadele ve Zafer

Avrupa şampiyonu olduktan sonra İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Ömer Taha, zorlu bir mücadele serüveni yaşadığını dile getirdi. En zorlu rakibinin Romanyalı bir oyuncu olduğunu belirten genç satranç ustası, başarısının sırrını çalışmaya ve oynamaya bağladı.

Ablası İlk Antrenörü

Satrançta ilk adımlarını ablası Zeynep Tusem Dede ile atan Ömer Taha, kardeşiyle geçirdiği zamanların kendisini geliştirmesine büyük katkı sağladığını belirtti. Ablasının desteğiyle hızla ilerleyen Ömer Taha, şimdi dünya şampiyonluğu hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor.

Balıkesir'den Gurur Verici Başarı

Balıkesir Satranç İl Temsilcisi Hasan Hüroğlu, Ömer Taha Dede'nin elde ettiği başarının Balıkesir ve Türkiye için gurur verici olduğunu ifade etti. Satrancın aktif bir şekilde desteklendiği Balıkesir'de genç yeteneklerin keşfedilip desteklendiğini vurguladı ve Ömer Taha'nın başarısının bunun bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Editör: Zeliha YAKUT