Sahte Bakanlık Kartında İtiraf: Kırtasiyeden Bastırdık

Adana'da İçişleri Bakanlığı'nın ismini kullanarak sahte kimlik ve basın tanıtım kartı düzenleyen şüpheliler, ifadelerinde pişman olduklarını ve kartları kırtasiyeden bastırdıklarını itiraf ettiler.

Sahte Kimlik ve Basın Kartı Düzenlediler

Merkezi Mersin'de bulunan bir derneğin genel başkanlığını yapan F.A. ve arkadaşı E.V., İçişleri Bakanlığı'nın adını kullanarak sahte kimlik ve basın tanıtım kartı düzenledi. Bu sahte kartları kullanarak Adana ve Mersin'de iş adamları ve bürokratlarla görüştüler.

İhbar Üzerine Operasyon Başlatıldı

11 Temmuz'da bir kişinin sosyal medya üzerinden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı etiketleyerek F.A. ve E.V.'nin sahte kartlarla insanları kandırdığını yazması üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

Arama ve Yakalama

Ekipler, F.A. ve E.V.'nin bulunduğu otomobili kısa süre içinde uygulama noktasında durdurdu. Araçta ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda İçişleri Bakanlığı'nın ismi ve logosu olan kartlar ile sahte basın kartları ele geçirildi.

Tuğba Koç Kimdir, kaç yaşındaydı ve Neden Öldü? Eskişehir'de Hemşirenin Boğazı Kesilerek Ölümündeki Sır Perdesi Ne? Tuğba Koç Kimdir, kaç yaşındaydı ve Neden Öldü? Eskişehir'de Hemşirenin Boğazı Kesilerek Ölümündeki Sır Perdesi Ne?

Şüphelilerden Pişmanlık İtirafları

Gözaltına alınan şüphelilerden E.V., "Sürecin böyle işlediğini bilmiyorduk. Kartları kırtasiyeden kendimiz bastırdık. Pişmanız. Bilsek yapmazdık," dedi. F.A. ise "Ben Dünya Basın Federasyonu üyesiyim. Bu kartları hiçbir yerde kullanmadık," şeklinde savunma yaptı.

Editör: Murat Serdar Yıldız