Balıkesir'de kuryelik yaparken hunharca öldürülen Ata Emre Akman’ın davasında ilk duruşma, Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 11 saat süren duruşmanın ardından dava, 12 Temmuz tarihine ertelendi. Duruşmada zanlı E.Ö.'nün kemik yaşının tespiti talebi, doğum kayıtlarının esas alınması nedeniyle reddedildi.

Zanlı ve Baba İçin Ağır Cezalar İstendi

Mahkemede, zanlı E.Ö.’nün babası Orhan Ö. için azmettirme suçundan müebbet hapis cezası talep edildi. Mahkeme sonunda konuşan Avukat Özden Başak, “Hiçbir karar bizim çocuğumuzu geri getirmiyor. Ama hukuki açıdan değerlendirdiğimizde, mahkeme hızlı bir şekilde yargılamayı yürüttü. Hem katil, hem babası açısından istenebilecek en üst sınırdan savcılık mütalaa açıkladı” dedi.

Şehit Jandarma Astsubay Mehmet Fatih Çangır kimdir, aslen nereli ve kaç yaşındaydı? Mehmet Fatih Çangır nerede şehit oldu? Şehit Jandarma Astsubay Mehmet Fatih Çangır kimdir, aslen nereli ve kaç yaşındaydı? Mehmet Fatih Çangır nerede şehit oldu?

Savcılığın Mütalaası

Avukat İbrahim Erenci ise, savcılığın mütalaasının hukuki eksende uygun olduğunu belirterek, “Cumhuriyet Savcılığı’nın mütalaası son derece uygun. Babanın azmettirdiği yönünde, katilin de canavarca hisle öldürmesi sebebiyle cezalandırılmasını istedi. Biz de ceza indirimi uygulanmasın, kravat indirimi, iyi hal indirimi gibi şeylerden bıktık usandık” ifadelerini kullandı.

Anne Zuhal Akman’dan Türkiye’ye Sesleniş

Dava çıkışında konuşan anne Zuhal Akman, 11 saat süren duruşma boyunca yaşadıklarını anlattı. “Bu hayatın içinde benim oğlumun hiçbir yeri yok. Ata’nın adı geçmedi. Çürümüş bir ahlak yapısının içerisinde evlilikler deniyor, fakat onlarınki evlilikse biz evlilerinkisi ne demek bilmiyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.

Hukuki Değişiklik Çağrısı

Anne Akman, ceza ve infaz yasalarının değişmesi gerektiğini belirterek, “Ceza, infaz yasaları değişmesi gerek. Hemen şimdi. Ata’dan beri kaç tane çocuk öldü? Kaç tane katil, çocuk olarak yargılanmaya başlayacak. Bu caninin babasının babası da boşanmış. O da öyle yaşıyor. Türkiye ceza, infaz, yasaları derhal değiştirilmeli. Bunu Türk halkı istiyor” dedi.

Duruşmanın Detayları

Duruşmada, zanlı E.Ö. ve babası Orhan Ö. hakkında ağır suçlamalar yöneltildi. Savcılık, E.Ö.’nün canavarca hislerle hareket ettiğini belirterek en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti. Baba Orhan Ö. ise azmettirme suçundan yargılanıyor ve müebbet hapis cezası isteniyor.

Kaynak: iha