6 Şubat 2023'te meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerde yıkılan Sait Bey Sitesi’nde yakınlarını kaybeden aileler, adalet arayışıyla basın açıklaması yaptı. 44 kişinin hayatını kaybettiği bu acı olayın ardından aileler, Dulkadiroğlu ilçesindeki Sait Bey Sitesi’nin enkaz alanında pankartlarla bir araya geldi.

Adalet Nöbeti Başladı

Tuğba Erdemoğlu, aileler adına yaptığı açıklamada, sitede hayatını kaybeden yakınları için adalet nöbeti başlattıklarını ifade etti. Erdemoğlu, hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirterek şunları söyledi: "Burada hayatını kaybeden 44 canımız için adalet nöbeti başlattık. Burası kentsel dönüşüm ile yapılan 5 yıllık bir binaydı ve depremin 8. saniyesinde yerle bir oldu. Hiçbir kimseye yaşam alanı bırakmadı."

Kaçak Yapıya Göz Yuman İlgililerin Soruşturulması Talebi

Erdemoğlu, binanın kaçak yapıldığını ve yetkililerin bu duruma müdahale etmediğini vurguladı. "Belediyeye sadece 400 metre uzaklıkta olan bu binanın 3 buçuk katı, kaçak yapıldı ve ne yazık ki ne belediye ne de yapı denetim firması tarafından hiçbir şekilde müdahale olmadı. Yetkililere buradan seslenerek ilk davanın üzerinden 16 ay gibi süre geçmesine rağmen kaçak yapıya göz yuman ilgililerin soruşturmaya dahil edilmesini talep ediyoruz" dedi.

Adana Kozan'da Kemal Sunal'ın Gülen Adam Filmi Gerçek Oldu, Lastik Tamircisi Hep Gülüyor Adana Kozan'da Kemal Sunal'ın Gülen Adam Filmi Gerçek Oldu, Lastik Tamircisi Hep Gülüyor

Bilirkişi Raporlarına Eleştiri

Bilirkişi raporlarının eksik ve yetersiz olduğunu iddia eden Erdemoğlu, bu raporların teknik ve yetkin bir üniversite tarafından hazırlanmasını istediklerini belirtti. Ayrıca, 4. duruşma tarihi olan 9 Temmuz'a kadar adalet nöbetine devam edeceklerini söyledi.

Enkaz Alanında İnceleme

Konuşmanın ardından aileler, Sait Bey Sitesi’nin enkaz alanını inceledi. Yakınlarını kaybeden aileler, adalet arayışlarının süreceğini ve hukuki mücadeleyi bırakmayacaklarını belirtti.

Kaynak: aa