Uşak Valisi Naci Aktaş, 19 Eylül 2024 tarihi itibarıyla Uşak'a vali olarak atanmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gerçekleştirilen vali atamaları arasında yer alan Aktaş, geçmişteki tecrübe ve akademik başarılarıyla dikkat çekmektedir.

Ak Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden istifa etti? Ak Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden istifa etti?

Naci Aktaş Nereli ve Kaç Yaşında?

Naci Aktaş, 1977 yılında Trabzon'un Araklı ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamladıktan sonra, 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden Uluslararası İlişkiler bölümünde mezun olmuştur. Eğitimine devam eden Aktaş, 2007 yılında İngiltere'nin Exeter Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi ve Kamu Politikası alanında yüksek lisans yapmış ve 2022 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı'nda "Yönetim ve Organizasyon" alanında doktora eğitimini tamamlayarak doktor unvanı almıştır.

Naci Aktaş Hangi Görevlerde Bulundu?

Meslek hayatına 2000 yılında Şekerbank T.A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı olarak başlamıştır. 2004 yılında 91. Dönem Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine adım atmıştır. Aktaş, Ağaçören Kaymakamlığı, Karaçoban Kaymakamlığı ve Erzurum Vali Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü, Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı gibi görevlerde de bulunarak geniş bir deneyim edinmiştir.

Seferihisar Kaymakamlığı Dönemi

Naci Aktaş, 25 Mayıs 2022 tarihinde Seferihisar Kaymakamlığı görevine atanmış ve burada yerel yönetim ile halk arasında güçlü bağlar kurarak önemli projelere imza atmıştır. Bu dönemdeki başarıları, kendisinin idari yeteneklerini pekiştirmiştir.

Editör: Havva Andırır