Asgari Ücrete Yüzde 18 Ara Zam Mı Geliyor?

Temmuz ayına girerken, asgari ücrete yapılacak olan ara zam tartışmaları gündemi meşgul ediyor. Özellikle işçi sendikaları ve işverenlerin platformlarından gelen talepler, AKP'nin de dikkatini çekiyor. Mali disiplin gerekçesiyle önceki açıklamalarda ara zama sıcak bakılmadığı ifade edilmişti ancak tabandan gelen baskılar, konunun tekrar değerlendirilmesini sağladı.

Milyonların Maaşı Değişiyor! 2025 Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak? Refah Payı Eklenebilir Mi? Enflasyonun Maaş Üzerindeki Etkileri Neler? Milyonların Maaşı Değişiyor! 2025 Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak? Refah Payı Eklenebilir Mi? Enflasyonun Maaş Üzerindeki Etkileri Neler?

Ankara'da Konuşulan Oran Ne?

Parti içindeki rüzgar ara zamdan yana esmeye başladı. Önümüzdeki günlerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibinin ikna edilmesi için çeşitli girişimlerde bulunulması bekleniyor. Ayrıca, Bayram sonrasında ara zam trafiğinin hızlanması öngörülüyor.

Memur ve Emeklilere Ne Kadar Zam Verilecek?

Memur ve emeklilere yapılacak zam da gündemin üst sıralarında yer alıyor. Bu zamların belirlenmesinde önemli bir faktör Haziran ayı enflasyon oranı olacak. Tahminlere göre, memurlara yüzde 20, emeklilere ise yüzde 25 oranında zam yapılması bekleniyor.

Erdoğan ve Şimşek Ekibi İkna Edilecek

Konuyla ilgili adımların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taşınması bekleniyor. Mali disiplin politikasının toplum nezdinde destek görmesi için ara zama ihtiyacının savunulması planlanıyor. Özellikle, Erdoğan'ın onayı sonrasında Şimşek ve ekibinin ikna edilmesinde zorluk yaşanmayacağı ifade ediliyor.

Ara Zam Oranı Üzerinde Çalışılıyor

Ara zamın oranıyla ilgili çalışmalar yürütülüyor. Öngörülen oran yüzde 18 civarında. Bu oran, Orta Vadeli Program'da hedeflenen yılın ilk altı ayı enflasyon oranının yarısı olarak belirlenmiş durumda. Konuyla ilgili adımların bayram sonrasında atılması bekleniyor.

Asgari ücrete yapılacak olan ara zamın detayları, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak ve kamuoyuna duyurulacaktır.
 

Editör: Havva Andırır