2024 Eğitim Ödeneği Yatırıldı Mi? Öğretmenlere Kırtasiye Desteği Ne Zaman ve Ne Kadar Yatacak? 2024 Eğitim Ödeneği Yatırıldı Mi? Öğretmenlere Kırtasiye Desteği Ne Zaman ve Ne Kadar Yatacak?

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) 2024 yılına ait ilk oturumu, Lisans Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri alanlarında 14 Temmuz Pazar günü gerçekleştirildi. Sınavın ardından adaylar, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladılar. ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) takvimine göre KPSS sonuçlarına ilişkin belirli tarihler önceden duyurulmuş durumda.

KPSS Lisans Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınav sonuçları, ÖSYM'nin belirttiği takvime göre 23 Ağustos 2024 tarihinde adayların erişimine açılacak. Bu tarih, adayların sınav performanslarını değerlendirebilmeleri ve tercih süreçlerine hazırlıklı bir şekilde girebilmeleri için önem arz etmektedir.

Sıradaki KPSS Oturumları ve Tarihleri

KPSS'nin devam eden diğer oturumları da belirlenmiş durumda. Alan Bilgisi testleri 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 4 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak. Ön Lisans, Ortaöğretim ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavları ise sırasıyla 1 Eylül, 15 Eylül ve 22 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenecek

Editör: Havva Andırır