Kırklareli Valiliğine atanan Uğur Turan kimdir? Uğur Turan aslen nereli, kaç yaşında? Kırklareli Valiliğine atanan Uğur Turan kimdir? Uğur Turan aslen nereli, kaç yaşında?

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 2024 yılı için merakla beklenen indirim kampanyasını duyurdu. Her yıl düzenlenen bu kampanya, konut ve iş yeri sahiplerine önemli avantajlar sunmayı hedefliyor. Bakan Murat Kurum'un açıklamalarıyla, borcunu kapatacak vatandaşlara yüzde 25 oranında indirim imkanı sağlanacağı belirtildi. Peki, bu kampanyanın detayları neler?

TOKİ İndirim Kampanyası Başvurusu Ne Zaman Yapılacak?

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri sahipleri, 23 Eylül - 18 Ekim 2024 tarihleri arasında ilgili bankalara başvuruda bulunabilecekler. Bu süre zarfında, vatandaşlar ödemeleri gereken tutarları bankalarından öğrenebilecekler. Başvuruların zamanında yapılması, indirim fırsatından yararlanmak için kritik önem taşıyor.

TOKİ İndirim Kampanyası İçin Hangi Şartlar Gerekiyor?

TOKİ’den ev veya iş yeri satın almış olanların, kampanyadan faydalanabilmesi için belirli koşulları yerine getirmeleri gerekiyor. Öncelikle, borç bakiyesinin peşin kapatılması durumunda, alıcılar yüzde 25 oranında indirim elde edebilecekler. Bu kampanyadan yararlanabilmek için, 2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar satılmış konutların sahipleri başvuru yapabilecek. Ayrıca, geri ödeme taksitlerinin en geç 2023 yılı Haziran sonu itibarıyla başlamış olması ve kalan taksit sayısının 12 aydan fazla olması gerekiyor.

Bununla birlikte, borcunu tamamen kapatamayacak olan alıcılar, kalan borç bakiyelerinin yüzde 25 veya daha fazlasını ödemek istediklerinde de yine yüzde 25 indirimden faydalanabilecekler. Ancak, başvuru tarihinden önceki taksit ödemelerinin yapılmış olması ve geriye dönük borçların bulunmaması gerektiği unutulmamalıdır.

TOKİ İndirim Kampanyası Başvurusunda Hangi Belgeler Gerekli?

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri sahiplerinin, bankaya başvuru yapmadan önce bazı belgeleri hazırlamaları gerekiyor. Özellikle kat mülkiyeti oluşmuş projelerde, başvuruda bulunacak olanların site yönetiminden alacakları "borcu yoktur" belgesi ve ilgili belediyeden alacakları emlak beyan değerini gösterir belgeleri de yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Ayrıca, indirimden faydalanmak isteyen vatandaşların, kredi kullanmak istemeleri durumunda Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları bankalardan destek alabilecekleri belirtiliyor.

Tokii

İndirim Fırsatı Ne Zaman Geçerli Olacak?

TOKİ indirim kampanyası süresince, borç kapatma ve kısmi ödemelerde bulunacak olan vatandaşlar, belirtilen tarihlerden sonra yapılacak işlemler için yüzde 25’lik indirim fırsatından yararlanamayacaklar. Bu nedenle, başvuru tarihleri dikkate alınarak işlemlerin zamanında yapılması önemlidir.

Editör: Mehmet Çetil