KPSS Ön Lisans sonuçları, sınava katılan adaylar için büyük bir merak konusu olmuştu. 1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı Ön Lisans oturumu için sonuçlar, ÖSYM tarafından son dakika açıklamasıyla erişime açıldı. Adaylar, sonuçların açıklanmasını dört gözle bekliyordu ve bu bekleyiş sona ermiş oldu.

KPSS Ön Lisans Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

KPSS Ön Lisans sonuçları, 20 Eylül 2024 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM'nin resmi sitesi olan sonuc.osym.gov.tr adresinden sorgulanabilecek. Adaylar, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sisteme giriş yaparak sonuçlarına ulaşabilirler. 1 milyonu aşkın adayın başvuruda bulunduğu bu sınav, 81 il ve Lefkoşa'da uygulandı.

2024 Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Mülakat Sonuçları Açıklandı mı? E-Devlet Üzerinden Mülakat Sonucu Sorgulama Nasıl Yapılır? 2024 Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Mülakat Sonuçları Açıklandı mı? E-Devlet Üzerinden Mülakat Sonucu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Kpss 111

KPSS Ön Lisans Sınav Değerlendirmesi Nasıl Yapıldı?

KPSS Ön Lisans sınavında, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar, ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. Her iki testin ağırlığı 0,5 olarak belirlenmiştir. Adayların elde ettiği standart puanlar kullanılarak, ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacak. KPSSP93 puanları, ön lisans düzeyinde adayların yerleştirilmesinde esas alınacak.

Dgs-2

KPSS Atama Puanları İçin Ne Yapılmalı?

Adayların, KPSS atama puanlarını öğrenmek ve sorgulamak için ÖSYM'nin resmi internet sitesini takip etmeleri önem arz etmektedir. Bu süreç, kamu kurumlarında yerleştirme işlemleri açısından kritik bir aşama olmaktadır. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte, adayların alacakları puanlar, kamu sektöründe hangi kadrolara yerleştirileceklerini belirleyecektir.

KPSS ATAMA PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Havva Andırır