Google, Paralimpik Oyunları için özel bir Doodle hazırlayarak kullanıcılarını bu önemli etkinlik hakkında bilgilendirdi. Peki, Paralimpik Oyunları nedir, ne zaman başlayacak ve hangi sporcular Türkiye'yi temsil edecek? İşte detaylar:

Amedspor - Boluspor maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Amedspor - Boluspor maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Amedspor - Boluspor maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Amedspor - Boluspor maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Paralimpik Oyunları Nedir?

Paralimpik Oyunları, çeşitli engelli gruplardan sporcuların katıldığı uluslararası çok sporlu etkinliklerdir. "Paralimpik" terimi, İngilizce'de engelli anlamına gelen "paralyzed" ve "olympic" kelimelerinin birleşiminden türetilmiştir. Yaz ve Kış Paralimpik Oyunları, Olimpiyat Oyunları'nın hemen ardından düzenlenir ve Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından organize edilir. Yaz Paralimpik Oyunları, atletizm, yüzme, tekerlekli sandalye basketbolu ve judo gibi branşları içerirken; Kış Paralimpik Oyunları, alp disiplini, buz hokeyi ve kayaklı koşu gibi sporları kapsar.

Paralimpik Oyunları Ne Zaman Başlıyor?

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nın açılış töreni, 28 Ağustos 2024 tarihinde TSİ 21.00'de başlayacak. İlk müsabakalar ise 29 Ağustos 2024 Perşembe günü gerçekleştirilecek. Etkinlik, 4 binden fazla sporcu ile 22 branşta yapılacak ve toplamda 542 madalya dağıtılacak.

Türkiye'yi Kimler Temsil Ediyor?

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi, paralimpik madalyalı milli sporcular yüzücü Sevilay Öztürk ve tekvandocu Mahmut Bozteke temsil edecek. Sevilay Öztürk ve Mahmut Bozteke, açılış töreninde Türk bayrağını taşıyacak. Bu önemli görev, Türkiye'nin uluslararası arenada temsil gücünü ve sporcularının başarısını vurgulayan bir anı olacak.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları

Paralimpik Oyunları'nda Hangi Branşlarda Yarışılacak?

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda sporcular; okçuluk, atletizm, badminton, görme engelliler futbolu, bocce, kano, bisiklet, binicilik, golbol, judo, halter, kürek, atıcılık, oturarak voleybol, yüzme, masa tenisi, tekvando, triatlon, tekerlekli sandalye basketbolu, eskrim, ragbi ve tekerlekli sandalye tenisi gibi branşlarda mücadele edecek.

Editör: Mehmet Çetil