Üniversiteye giriş sınavı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından Haziran ayında üç oturum halinde gerçekleştirilen sınavların ardından milyonlarca aday sonuçların açıklanmasını bekliyor. İşte detaylar:

YKS Sonuçları Belli Oldu mu?

ÖSYM'nin belirlediği takvime göre, Temmuz ayının 17'sinde YKS sınav sonuçları adayların erişimine açılacak. Adaylar, sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden sorgulayabilecekler.

Sonuçlar ÖSYM AİS Üzerinden Nasıl Sorgulanacak?

YKS sınav sonuçları, adayların ÖSYM AİS sistemine giriş yaparak öğrenebilecekleri belirtildi. Adaylar, sınavın yapıldığı günlerde gösterdikleri performansın karşılığını ve tercih yapacakları üniversiteye giriş şanslarını bu sonuçlarla değerlendirebilecekler.

Ortaöğretim KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2024 KPSS Sonuçları İçin ÖSYM Takviminde belirtilen Tarih ve Sorgulama Bilgileri Ortaöğretim KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2024 KPSS Sonuçları İçin ÖSYM Takviminde belirtilen Tarih ve Sorgulama Bilgileri

Adayların Beklentileri ve Tercih Süreci

Sonuçların açıklanmasıyla birlikte adaylar, tercih edecekleri üniversite ve bölümleri belirlemek için harekete geçecekler. YKS sonuçları, adayların geleceklerine yönelik önemli bir adımı temsil ediyor ve bu süreçte doğru tercihler yapmak büyük önem taşıyor.

Editör: Havva Andırır