AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Muhammed Feyzi Aygün Kimdir?

AK Parti’nin yeni Nevşehir İl Başkanı Av. Muhammed Feyzi Aygün, partinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen açıklandı. Peki, bu yeni il başkanı kimdir ve kariyeri hakkında neler biliyoruz?

Bitlis Valiliğine atanan Ahmet Karakaya kimdir? Ahmet Karakaya aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Bitlis Valiliğine atanan Ahmet Karakaya kimdir? Ahmet Karakaya aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

Muhammed Feyzi Aygün Ne Mezunu Mesleği Ne?

02 Mayıs 1989 tarihinde Nevşehir'de doğan Av. Muhammed Feyzi Aygün, ilköğretim ve ortaöğretimini memleketinde tamamladı. Burslu olarak eğitim aldığı Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden derece ile mezun olmasının ardından Malta'da EC International Language School'da İngilizce dil eğitimi aldı ve Upper Intermediate derecesiyle mezun oldu. Halen İstanbul Kültür Üniversitesi Kamu Hukuku Yüksek Lisans programında "TCK 220/7. madde Örgüte Üye Olmamakla Birlikte Bilerek ve İsteyerek Yardım Etme" konulu tez çalışması yapmaktadır.

Muhammed Feyzi Aygün33

Muhammed Feyzi Aygün Hangi Görevlerde Bulundu?

Eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Adliyesi’nde hakim-savcı adaylığı stajına başladı ve ardından hakimlik mesleğine adım attı. İlk olarak Ordu Adliyesi İcra - İnfaz Hakimliği görevinde bulunan Aygün, daha sonra Adalet Bakanlığı’na tetkik hakimi olarak atandı. Bu dönemde, Adalet Bakanlığı'nda Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü ve Müsteşarlık makamında tetkik hakimliği görevlerinde bulundu.

Aygün, 2014 yılı HSYK seçimlerinde Yargıda Birlik Derneği'nin HSYK adaylarının seçilebilmesi için Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde aktif görev aldı. Ayrıca, Kırıkkale Keskin Asliye Ceza Hakimliği ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından İstanbul Adliyesi terörle ilgili davalara bakmakla yetkili Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliği görevine atanmıştır. Bu görevde, önemli davalarda hakim olarak yer almıştır.

Aygün'ün Evli Mi Kaç Çocuğu Var?

Av. Muhammed Feyzi Aygün, 2022 yılında yapılan arabuluculuk sınavında başarılı olarak arabulucu sertifikası almış ve bu alanda da görevini yürütmektedir. İyi derecede İngilizce bilen Aygün, ceza davalarında uzmanlaşmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Murat Serdar Yıldız