Nazan Şener, Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Resim Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini Ahmet Yesevi Üniversitesi Ekonomi Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi programında tamamlamıştır. Şener, ayrıca Grafik Tasarım Alanı uzman öğretmenidir.

Mutfak Temizliğinde  Kötü Kokulardan Kurtulmanın En Etkili Yolu:  Devrim Yaratan İkili Mucize Karışım! Mutfak Temizliğinde Kötü Kokulardan Kurtulmanın En Etkili Yolu: Devrim Yaratan İkili Mucize Karışım!

Mesleki Kariyeri

Nazan Şener'in öğretmenlik ve eğitim yöneticiliği kariyeri, 1984 yılında Adana İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi'nde öğretmen olarak başlamıştır. 1986 yılında aynı okulda müdür yardımcılığı yapmış, 1989-1992 yılları arasında Kars Kağızman Kız Meslek Lisesi Müdürlüğü, 1993-1999 yılları arasında Kırklareli Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi'nde Müdür Başyardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Şanlıurfa Siverek Kız Meslek Lisesi Müdürlüğü görevini 1999-2004 yılları arasında yürütmüş, ardından 2004-2010 yılları arasında Ankara Cebeci Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi'nde Okul Müdürlüğü yapmıştır. 2010-2019 yılları arasında Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Okul Müdürü olarak görev yapmış, 2019'dan itibaren ise Dikmen Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Okul Müdürü olarak çalışmaktadır.

Eğitim ve Projeler

Şener, hizmet içi eğitimler dışında Hava Lisan Okulu'nda altı ay İngilizce dil eğitimi almış, Milli Güvenlik Akademisi'nde MEB adına Kamu Diplomasisi Eğitimi görmüştür. 24 Kasım 2006 tarihinde Resim-Grafik alanında Türkiye birincisi olarak Uzman Öğretmen unvanı almıştır.

Yüksek lisans tezini "Mesleki Eğitimin Ülke Kalkınmasında Yeri ve Önemi" konusunda hazırlayan Şener, birçok bildiri ve kitap bölümü yazmıştır. Temel ilgi alanları arasında “Mesleki Eğitimin yeniden yapılandırılması ve yönetiminde iyileştirme, düzenleme, değişim ve dönüşümler” bulunmaktadır. Kadın ve genç kızların mesleki eğitimi ile aileye ve ekonomiye katkı sağlaması üzerine çalışmalar yapmıştır.

Başarılar ve Katkılar

Görev yaptığı okullardan Kars Kağızman Kız Meslek Lisesi'nin kurulmasına ve Kağızman'da kız çocuklarının okullaşmasına fırsat sağlamıştır. Siverek Kız Meslek Lisesi'nde SIRAP projeleri kapsamında meslek edindirme kursları açarak Siverekli kadınların meslek sahibi olmalarını sağlamıştır. Cebeci Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve rotasyon ile atandığı Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde Toplam Kalite Yönetimi Çalışmalarını ekibi ile gerçekleştirmiş ve okulu Türkiye ikincisi yapmıştır.

Şener, MEB Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü'nün oluşturulma döneminde birleşen genel müdürlüklerin uyum içinde çalışması için görevlendirilmiş ve Kalite Daire Başkanlığı'nın kurulması çalışmalarında bulunmuştur. Tüm görev yaptığı illerde mesleki eğitim alanında kurullarda ve komisyonlarda görev almış, MEB Şura toplantılarına üye olarak katılmıştır. Okul-ATO iş birliği ile iki kez Guiness rekoru kırarak toplumsal farkındalık projeleri gerçekleştirmiştir.

Protokoller ve İş Birlikleri

Nazan Şener, ATO Ankara Ticaret Odası ile meslek alanlarının güçlendirilmesi amacıyla 2010 yılından itibaren protokoller yapmış ve okul-sektör iş birliğini gerçekleştirmiştir. Yerel yönetimlerle de iş birliği yaparak Altındağ Belediyesi ile protokol imzalamış ve üç meslek alanında uygulama oteli ve uygulama alanlarının işletilmesini sağlamıştır.

Editör: Zeliha YAKUT