Gelinim Mutfakta İslim Kebabı Nasıl Yapılır? Kuzu Eti ve Patlıcanın Muhteşem Uyumu ile Hazırlanan İslim Kebabı Tarifi Gelinim Mutfakta İslim Kebabı Nasıl Yapılır? Kuzu Eti ve Patlıcanın Muhteşem Uyumu ile Hazırlanan İslim Kebabı Tarifi

Dün akşam yayınlanan MasterChef Türkiye programında, yarışmacı Arzu Çoban'ın hayat hikayesi hem jüri üyelerini hem de ekran başındaki izleyicileri derinden etkiledi. İşte yarışmanın duygu seline dönüşen bölümünde yaşananlar...

Zorunlulukla Başlayan Yemek Serüveni: Arzu Çoban, yarışmada yaptığı açıklamada, 12 yaşında annesinin bir kazada ağır yaralanması sonucu yemek yapmaya başladığını söyledi. Çoban, "Annemi kazadan sonra 8 ay boyunca yoğun bakımda tuttular. Severek başladığım bir şey değildi, zorunda olduğum için başladım ama sonradan sevdim. Annem hastayken ben yemek yapıyordum" dedi.

Aile Trajedisi: Arzu, annesinin kazasından kısa bir süre sonra dedesi ve ninesinin Van'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiğini anlattı. Yaylada yaşadıkları bir hortum felaketiyle ilgili anısını paylaşan Çoban, "Hortum hepimizi yuttu. Küçük kardeşimi rüzgar götürüp bir kayaya fırlattı. Annem çadırdaydı ve çadır rüzgarla savruldu. Annemin yaşadığını biliyordum. En çaresiz anım babamı hüngür hüngür ağlarken görmekti" diye konuştu.

Maddi Zorluklar ve Aile Bağları

 Arzu Çoban, babasının hastane masraflarını karşılamak için tüm hayvanlarını ucuza sattığını ve maddi olarak çok zorlandıklarını belirtti. "O zamanlar evde tarak bile yoktu, abim çatalla saçımızı tarardı. Babam nasıl hepimize yetişti hala inanamıyorum. Hakkı ödenmeyecek bir adam" ifadeleriyle babasına olan minnettarlığını dile getirdi.

Annesinin hastalığı sırasında bazı akrabalarının gelip annesinin eşyalarına el koyduğunu anlatan Arzu, "Anneleri ölecek diye saçlarımız küt küt kesilirdi. Akrabalarımızın bu davranışları çok zor bir dönemdi" diyerek o günlerin zorluklarını paylaştı.

MasterChef Jürisinin ve İzleyicilerin Tepkisi

Arzu Çoban’ın bu etkileyici ve hüzünlü hikayesi, jüri üyeleri Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'yı derinden etkiledi. Programın izleyicileri de sosyal medyada Arzu Çoban’a destek mesajları yağdırdı.

Editör: Zeliha YAKUT