Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları için 2024-2025 öğretim yılı başvuru süreci yaklaşıyor. Öğrenciler, KYK yurtlarına başvuru yapabilmek için heyecanla başvuru tarihlerini ve detaylarını araştırıyorlar. KYK yurt başvuruları genellikle ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaktadır.

KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar?

2024 yılı için KYK yurt ücretleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, geçmiş yıllarda yurt ücretlerinin 345 TL ile 750 TL arasında değiştiği bilinmektedir. Yurt ücretleri, yurtların konumuna ve sunduğu hizmetlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca öğrencilere günlük olarak sabah kahvaltısı için 40 TL, akşam yemeği için ise 80 TL olmak üzere toplamda günlük 120 TL beslenme yardımı yapılmaktadır.

KPSS ORTAÖĞRETİM AÇIKLAMA TARİHİ SON DAKİKA: Ortaöğretim KPSS sonuçları ne zaman hangi tarihte açıklanacak? ÖSYM takvimi KPSS ORTAÖĞRETİM AÇIKLAMA TARİHİ SON DAKİKA: Ortaöğretim KPSS sonuçları ne zaman hangi tarihte açıklanacak? ÖSYM takvimi

Başvuru Süreci Nasıl İşliyor?

KYK yurt başvuruları e-Devlet üzerinden yapılmakta olup, adayların ÖSYM yerleştirme sonuçlarını beklemeleri ve belirtilen tarih aralığında başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Başvuru sürecinde adayların kimlik bilgileri, öğrenim durumları ve tercih ettikleri yurtların belirtilmesi gerekmektedir.

Editör: Havva Andırır