ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS'nin Alan Bilgisi oturumları tamamlandı ve sınavın sona ermesiyle birlikte adaylar, soru ve cevapların yayımlanmasını merakla bekliyordu. Bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen İşletme, Muhasebe ve İstatistik alanında yapılan sınav, adaylara toplamda 120 soru için 160 dakika süre verildi. ÖSYM'nin açıklamasına göre, sınav 12:55 itibariyle sona erdi ve adaylar soru kitapçığı ile cevap anahtarını inceleme fırsatı bulacak.

KPSS tercihleri ne zaman, hangi tarihte, KPSS Ortaöğretim tercih başladı mı? 2024 KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? KPSS tercihleri ne zaman, hangi tarihte, KPSS Ortaöğretim tercih başladı mı? 2024 KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

Sınav Detayları ve Süreci

KPSS Alan Bilgisi oturumları, toplamda üç ayrı seans halinde gerçekleştirildi. İlk oturum dün sabah Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alanında yapıldı. İkinci oturum ise öğleden sonra Hukuk, İktisat ve Maliye alanlarını kapsadı. Son oturum olan İşletme, Muhasebe ve İstatistik sınavı ise 21 Temmuz sabah saat 10:15'te başlayıp 12:55'te sona erdi.

669Cc397497917C4B0B243Cd (1)

Yayımlanan Soru ve Cevaplar

ÖSYM, KPSS Alan Bilgisi sınavının ardından kısa bir süre içinde soru kitapçığı ve cevap anahtarını adayların erişimine açtı. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin resmi web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresinden soruları inceleyebilirler. Temel Soru Kitapçığı'nın görüntüleme süreci ise 31 Temmuz 2024 tarihi saat 23.59’a kadar devam edecek.

Editör: Havva Andırır