KPSS Ortaöğretim tercih süreci, kamu kurum ve kuruluşlarında memur olma hedefiyle sınava giren adaylar için yakından takip ediliyor. 4 Ekim itibarıyla puanlarını öğrenen milyonlarca aday, bu bilgileri kullanarak tercih listelerini oluşturma aşamasına geçecek. Peki, KPSS Ortaöğretim tercihleri ne zaman başlayacak? İşte, detaylar...

KPSS Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayınlanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanacak KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzu, tercih sürecinin başlangıcını belirleyecek. Bu kılavuzda, alım yapılacak kamu kurumlarının kontenjanları, özel ve genel şartları gibi önemli bilgiler yer alacak. Kılavuzun, tercihlerin başladığı gün erişime açılması bekleniyor.

Kpss-1

KPSS Ortaöğretim Tercih Tarihleri Hakkında Bilgi Var mı?

Henüz KPSS Ortaöğretim tercihleri başlamadı. Adayların tercih takvimi duyurulduktan sonra kılavuzun paylaşılması planlanıyor. 2024 yılına ait KPSS-2024/1 yerleştirme işlemleri, 11-18 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. KPSS Ortaöğretim tercih takvimi ile ilgili ÖSYM'den yapılacak yeni bir açıklama, adayların merakla beklediği konular arasında.

Kpss Dhbt Sorulari Ve Cevaplari İçi̇n Tiklayiniz

KPSS 2024 Önlisans tercihleri ne zaman, hangi tarihte alınacak? ÖSYM KPSS Önlisans tercih kılavuzu yayımlandı mı, ne zaman yayımlanacak? KPSS 2024 Önlisans tercihleri ne zaman, hangi tarihte alınacak? ÖSYM KPSS Önlisans tercih kılavuzu yayımlandı mı, ne zaman yayımlanacak?

KPSS P94 Puanı ile Alım Yapan Kurumlar Hangileri?

KPSS P94 puanı ile alım yapan birçok kamu kurumu bulunuyor. Bu kurumlar arasında üniversiteler, bakanlıklar ve çeşitli genel müdürlükler yer alıyor. Örneğin, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı gibi önemli kuruluşlar, KPSS P94 puanı ile aday alımını gerçekleştirmektedir.

Editör: Mehmet Çetil