Türkiye - İngiltere maçı şifresiz! Türkiye - İngiltere maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Elit U20 Ligi Türkiye - İngiltere maçı şifresiz! Türkiye - İngiltere maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Elit U20 Ligi

2017-2019 yılları arasında Süper Lig'de Beşiktaş forması giyen ve son olarak Brezilya ekibi Vasco da Gama'da oynayan Gary Medel'in yeni takımı netleşti. Şilili yıldız futbolcu, futbol kariyerine Arjantin'de devam edecek.

Vasco da Gama'dan Ayrılıyor

Beşiktaş'ın eski yıldızlarından Gary Medel, geçtiğimiz yaz Bologna'dan ayrılarak Vasco da Gama'ya transfer olmuştu. Ancak Brezilya ekibindeki serüveni kısa sürecek gibi görünüyor. Medel, Vasco da Gama'dan ayrılarak kariyerine başka bir Güney Amerika kulübünde devam etmeye hazırlanıyor.

Boca Juniors'a Dönüş

2009 yılında Universidad Catolica'dan kiralık olarak Arjantin ekibi Boca Juniors'ın kadrosuna katılan Medel, burada sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekmiş ve Ocak 2011'de Sevilla'ya transfer olarak Avrupa futboluna adım atmıştı. Şimdi, TyC Sports'un haberine göre, Boca Juniors, Gary Medel'i yeniden kadrosuna katmak için tüm şartları sağlamış durumda. Başkan Juan Roman Riquelme ile iyi bir arkadaşlığı bulunan Medel'in Arjantin ekibine transferi için görüşmelerin son aşamaya geldiği belirtiliyor. Eğer bir son dakika aksiliği yaşanmazsa, transferin hafta sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Avrupa Kariyeri ve Beşiktaş Dönemi

Gary Medel, Avrupa futboluna Sevilla'da başladıktan sonra kariyerine Cardiff City ve Inter gibi kulüplerde devam etti. 2017 yılında Inter'den Beşiktaş'a transfer olan Medel, Siyah-Beyazlılar'da iki sezon boyunca mücadele etti. Beşiktaş'ta sergilediği hırslı ve mücadeleci oyun tarzıyla taraftarların sevgisini kazanan Medel, 2019 yazında İtalya'nın Bologna takımına transfer oldu.

Bologna ve Vasco da Gama Süreci

Bologna'da dört sezon geçiren Şilili oyuncu, burada da istikrarlı bir performans sergiledi. Ancak geçtiğimiz yaz transfer döneminde, Brezilya'nın Vasco da Gama kulübüne transfer oldu. Brezilya ekibinde çok fazla forma şansı bulamayan Medel, kariyerine yeniden Güney Amerika'da devam etme kararı aldı.

Editör: Zeliha YAKUT