Bethesda'nın yıllar önce duyurduğu Fallout 4 güncellemesi sonunda yayınlandı, ancak beklenenin aksine oyuncular arasında hayal kırıklığı yarattı. Reddit, NeoGAF, ResetEra ve diğer sosyal medya platformlarında yapılan yorumlar olumsuz yönde.

Oyuncular, modların çalışmaması, kayıtlı oyunların bozulması veya silinmesi, grafik hataları, oynanış problemleri gibi pek çok sorundan şikayet ediyorlar. PC kullanıcıları, güncellemeyle birlikte eklenen ultrawide desteğinin sorunlu olduğunu belirtirken, Steam Deck kullanıcıları da güncelleme sonrası ayarlarının silindiğini bildirdi.

FALLOUT 4 OYUNCULARI HÜSRANA UĞRATTI 

Bu güncelleme ayrıca uzun süredir beklenen Fallout London modunun ertelenmesine neden oldu. London modu, büyük bir ekip tarafından senelerdir geliştiriliyordu ve seslendirme kadrosunda ünlü isimler de bulunuyordu. Ancak mod yapımcıları, güncelleme nedeniyle projeyi süresiz olarak ertelemek zorunda kaldı.

Bu durum, Fallout serisinin popülerliğinin artmasıyla birlikte oyuncular arasında yeniden oynanmaya başlanan Fallout oyunlarında soğuk bir duş etkisi yarattı.