Dolar Neden Baskı Altında? Borsa Yükselişleri ve Altın İçin Yıl Sonu Tahminleri Neler Gösteriyor? Dolar Neden Baskı Altında? Borsa Yükselişleri ve Altın İçin Yıl Sonu Tahminleri Neler Gösteriyor?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Rusya'nın devlet nükleer enerji şirketi Rosatom'un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev ile bir araya gelerek Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) devam eden çalışmaları ele aldı. Bakan Bayraktar, görüşmeye dair bilgileri sosyal medya platformu X üzerinden paylaştı.

Akkuyu NGS'deki Son Durum Görüşüldü

Bakan Bayraktar'ın yaptığı açıklamaya göre, Lihaçev ile yapılan görüşmede Akkuyu NGS projesindeki mevcut durum ve ilk ünitenin devreye alınması için izlenen yol haritası detaylı bir şekilde ele alındı. Bayraktar, projenin en kısa sürede devreye alınması için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü vurguladı. Ayrıca diğer üç reaktörün inşaatının da eş zamanlı olarak ilerlediğini belirtti.

Akkuyu NGS'nin Önemi ve Beklentiler

Bakan Bayraktar'ın açıklamalarına göre, Akkuyu NGS'nin tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu tek başına karşılayabileceği öngörülüyor. Bu durum, Türkiye'nin enerji bağımsızlığı ve enerji güvenliği açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: Havva Andırır