Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Aile ve Gençlik Fonu” projesinin yeni aşamasına geçildiğini duyurdu. Bakan Göktaş, özellikle doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinde şartları sağlayan çiftler için fon başvurularının alınmaya başladığını belirtti.

Para 16 9 1573725880 16 9 158641 Zby2Jpg

Aile ve Gençlik Fonu Projesi Nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla ortaya çıkan Aile ve Gençlik Fonu, genç çiftlerin aile kurmalarını desteklemeyi amaçlayan bir projedir. Projenin pilot uygulaması, deprem bölgesi olan Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da başlatılmıştır. Bu uygulamada, evlenecek gençlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği sağlanmıştır. Bu destek büyük bir ilgi görmüştür.

Paralar123

Başvuru ve Şartlar

Projeye başvurular 15 Şubat itibarıyla “www.aile.gov.tr” adresi üzerinden alınmaya başlanmıştır. Şu ana kadar 12 bin 132 çift başvurmuş, bunlardan 3 bin 963 çift şartları yerine getirerek krediden yararlanmıştır. Yeni dönemde, projenin kapsamı genişletilmiş ve doğurganlık hızının en düşük olduğu iller de dahil edilmiştir.

SGK'nın 2024 Yılında Verdiği Faizsiz Konut Kredisine Kimler Başvuru Yapabilir ve Şartlar Neler? SGK'nın 2024 Yılında Verdiği Faizsiz Konut Kredisine Kimler Başvuru Yapabilir ve Şartlar Neler?

1 Mayıs Para Öğretmen

Şartlarda Yapılan Düzenlemeler Nelerdir?

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’nun pilot uygulamasının ikinci bölümünü başlatarak, Karabük, Bartın ve Zonguldak illerini yeni başvuru bölgeleri olarak belirlediklerini açıkladı. Ayrıca, destekten daha fazla çiftin yararlanabilmesi için başvuru şartlarında düzenlemeler yapılmıştır. Önceki gelir kriteri, çiftlerin toplam gelirinin 2 asgari ücreti aşmaması şeklindeyken, şimdi bu limit 2,3 asgari ücrete çıkarılmıştır. Bu düzenleme ile daha fazla gencin destekten yararlanmasının önü açılmıştır.

Editör: Havva Andırır