Bahar ve Nihal Candan Kardeşler Davasında İkinci Duruşmada Neler Yaşandı? Tutuklu Bahar Candan'ın Duruşmaya Katıldı mı? Bahar ve Nihal Candan Kardeşler Davasında İkinci Duruşmada Neler Yaşandı? Tutuklu Bahar Candan'ın Duruşmaya Katıldı mı?

"Suç gelirlerinin aklanması" gibi çeşitli suçlardan tutuklu olan Dilan ve Engin Polat çifti hakkındaki azmettiricilik davasında önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye'nin gündemindeki davaya bakan hakim, davadan çekilme kararı verdi. Peki, Dilan Polat davasının hakimi gerçekten çekildi mi ve bunun sebebi neydi?

HAKİM DAVADAN ÇEKİLDİ Mİ?

"Suç gelirlerinin aklanması" başta olmak üzere birçok suçtan tutuklu bulunan Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı davada önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye'nin gündeminde olan davaya bakan Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, davadan çekilme kararı aldı. Hakimin çekilme gerekçesi, davanın seyrini etkileyebilecek nitelikte.

AVUKATIN BASKISI NEDENİYLE ÇEKİLDİ

Hakim, çekilme kararının nedenini bir dilekçeyle açıkladı. Dilekçede, Dilan Polat'ın avukatı Av. Hüseyin Kaya'nın kendisiyle özel olarak görüşmek için baskı yaptığını belirtti. Hakim, duruşma sırasında ve sonrasında yaşanan olayları ve avukatın taleplerini reddettiğini, ancak avukatın ısrarcı tavırlarının devam ettiğini ifade etti.

TEHDİT VE BASKI İDDİALARI

Hakim, çekilme talebini içeren dilekçede, "03.06.2024 tarihinde saat 11.00 sıralarında duruşma salonu ile kalem arasında koridorda sanık Dilan Polat müdafii Av. Hüseyin Kaya'nın mahkeme hakimini mübaşir huzurunda sözlü olarak tehdit ettiği ve zorla hakimin odasına girdiği anlaşılmıştır. Mahkeme hakimi bu durumu zapta geçirip şikayetçi olmuş ve Adalet Bakanlığı'nın 03.06.2024 tarih ve ... sayılı oluruyla Av. Hüseyin Kaya hakkında yasal işlemler başlatılmıştır. Ayrıca duruşma hakimi, Av. Hüseyin Kaya'nın kendisiyle görüşmek için odasında baskı yapmaya çalıştığını, bu görüşmenin odada yapılmadığını, tüm bu olayların ardından kendisine karşı görev yapma inancının zedelendiğini ve bu nedenle çekilme talebinde bulunduğunu belirtmiştir." ifadelerine yer verdi.

DAVADA SON DURUM NEDİR?

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım 2023'te ve devamında düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu şüphelilerden 16'sı tutuklanırken, hakimlik 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu olan Dilan Polat'ın avukatı, müvekkilinin sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalmasının elverişli olmadığı gerekçesiyle tahliye talebinde bulunmuştu. Dilekçeyi değerlendiren başsavcılık, Dilan Polat'ın adli tıp kurumuna sevk edilmesine karar vermişti.

Editör: Zeliha YAKUT