MasterChef 2024'te Bu Haftanın 7. Eleme Adayı Kim Oldu? Eleme Potasına Giren Son Yarışmacı Hangi Takımdan? MasterChef 2024'te Bu Haftanın 7. Eleme Adayı Kim Oldu? Eleme Potasına Giren Son Yarışmacı Hangi Takımdan?

Sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan’ın 'kara para aklama' ve 'suç örgütüne üye olma' suçlamalarıyla yargılandığı davada ikinci duruşma bugün Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. İlk duruşma 4 Eylül Çarşamba günü başlamıştı. O gün, 5 sanığın ifadesinin alınmasının ardından duruşmaya ara verilmişti. Bugünkü duruşma, 6. sanık Ahmet Yasin Çelik'in savunmasıyla başladı.

Nihal Candan ve Bahar Candan’ın Mahkemedeki Durumu

Nihal Candan, adliyeye avukatlarıyla birlikte geldi. Duruşma salonunda kardeşi Bahar Candan’a destek olan Nihal Candan, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakmayı tercih etti. Bahar Candan ise jandarma eşliğinde mahkeme salonuna getirildi. Kardeşler salonda birbirlerini gördüklerinde selamlaştılar.

Candan

Nihal Candan’ın Bahar Candan’a Mesajı Ne Oldu?

Mahkeme sırasında Nihal Candan, kardeşi Bahar Candan’a hitaben, "İyiye gidiyor; Engin Polat çıktı, sen de çıkacaksın" şeklinde bir mesaj iletti. Bu sözler, Candan kardeşlerin adli süreçte umutlu olduklarını ve sürecin olumlu yönde ilerlediğini ifade etmektedir.

Candan Kardeşler Davasında Ikinci Duruşma

Sanıkların Sağlık Durumu ve Tahliye Süreci

Nihal Candan, cezaevinde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti ve cezaevinde 37 kiloya düştüğü belirtilmişti. Bahar Candan ise cezaevindeki durumunu iyileştirmek için adliyeye getirilmişti. Engin Polat’ın tahliye edilmesi, sanıklar ve mahkeme süreci açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Editör: Havva Andırır