Çocuk kitabında 'ensest ilişki' ifadeleri bulunduğu iddiasıyla gündeme gelen 'Onlar Ermiş Muradına' isimli kitap, Kültür Bakanlığı onayıyla yayınlanmadığı belirtilmesine rağmen büyük bir tartışma yarattı. Sosyal medyada kitaptaki ifadelerin tepki çekmesi üzerine, herkes kitabın nasıl onaylandığı konusunda sorular sormaya başladı.

M E Bensest87

Kitaptaki İfadeler ve Tepkiler

'Onlar Ermiş Muradına' adlı hikaye kitabında yer alan ifadeler, bir babanın kızıyla evlenebileceği gibi 'ensest' olarak yorumlanabilecek nitelikteydi. Bu durum sosyal medyada büyük tepkilere yol açtı ve kitabın nasıl yayınlandığı konusunda kamuoyunda şaşkınlık ve öfke uyandırdı.

SON DAKİKA! Pazarcık’ta Yaşanan İki Deprem: İlk Sarsıntı 3.8 Büyüklüğünde, İkinci Sarsıntı ise 5.0 Şiddetinde Oldu SON DAKİKA! Pazarcık’ta Yaşanan İki Deprem: İlk Sarsıntı 3.8 Büyüklüğünde, İkinci Sarsıntı ise 5.0 Şiddetinde Oldu

Kültür Bakanlığı ve Onay Süreci

Kitabın Kültür Bakanlığı tarafından onaylandığı iddia edilse de, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, söz konusu kitap bir hikaye kitabı olarak değerlendirilmekte ve Bakanlık tarafından denetlenen ders kitapları veya yardımcı kaynaklar kategorisine girmemektedir. Bu nedenle, içeriğin onay süreci Bakanlık denetimi altında değildir.

M E Bensest

MEB Açıklaması ve Sorumluluk Kabulü

Milli Eğitim Bakanlığı, konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, kitabın içeriğinden sorumlu olmadıklarını ve sadece ders kitapları üzerinde yetkili olduklarını belirtti. Bu açıklama, kitabın toplumda yarattığı tepkileri yönlendirmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yapıldı.

Editör: Murat Serdar Yıldız