1978 yılında İstanbul'un Fatih ilçesinde doğan Arif Karaman, eğitim hayatına Bahçelievler Lisesi'nde başladı ve burada ilkokul ve ortaokul eğitimini tamamladı. Daha sonra Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Üniversite eğitimi sonrası özel sektörde kısa bir süre çalıştıktan sonra 2007 yılında Mülki İdari Amirliği mesleğine adım attı.

Kariyerindeki Gelişim

Arif Karaman, Mülki İdare Amirliği kariyerine Kaymakam Adayı olarak başladıktan sonra çeşitli ilçelerde ve görevlerde bulundu. Kandıra ve Sarız ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevini yürüttü. Bir süre Birleşik Krallık'ta yabancı dil eğitimi alarak ve İngiliz İdari Sistemi üzerinde araştırmalar yaparak kendini geliştirdi.

Görev Aldığı İller ve İlçeler

Karaman'ın kariyeri çeşitli illerdeki kaymakamlık görevleriyle şekillendi. Samsun'un Salıpazarı ilçesinde (2010-2012), Gümüşhane'nin Köse ilçesinde (2012-2014), Rize'nin Fındıklı ilçesinde (2014-2016), Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde (2016-2019) ve Ankara'nın Ayaş ilçesinde (2019-2022) Kaymakamlık görevlerini başarıyla yerine getirdi.

Bakan Göktaş’tan 729 Şehit Yakını ve Gazi İçin Yeni Atama Haberi: Kamuya Atanacak Kişiler İçin Başvuru Şartları Neler? Bakan Göktaş’tan 729 Şehit Yakını ve Gazi İçin Yeni Atama Haberi: Kamuya Atanacak Kişiler İçin Başvuru Şartları Neler?

Son Görevi ve Yeni Ataması

İçişleri Bakanlığının onayıyla 2022 yılında Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine Kaymakam olarak atanan Arif Karaman, bu görevde evli ve iki çocuk babası olarak çalışmaktadır. Yeni atamasıyla Bursa Vali Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.

Editör: Havva Andırır